nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°

El Museu d'Art Modern i Contemporani dotarà Palma d'un espai artístic i cultural imprescindible

El centre es presenta demà a l'Acadèmia de les Belles Arts de San Fernando, a Madrid.

83256
Imatge virtual del passadís principal del futur Museu.

No es tracta només de Joan Miró i Pablo Picasso. Una llarga nòmina d'artistes, a quin més lloable, a quin més imprescindible, es veuran representats en el futur Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,en el qual hi haurà una completa panoràmica de les tendències i els estils que han protagonitzat l'art del darrer segle.

El centre, projecte urbanístic i cultural de gran envergadura, es presenta demà a l'Acadèmia de les Belles Arts de San Fernando, a Madrid. El seu naixement, tant com a museu, com a equipament inexistent fins al moment a la ciutat, és tot un esdeveniment que porta com a al·licient afegit la remodelació completa d'una zona de Palma que serà retornada, un cop convertida en complex de lleure, al ciutadà.

Els artistes que hi estaran representats, ja s'ha dit, són molts i variats. La finalitat és concentrar en el Museu la major diversitat artística possible, amb l'ànim que el traçat per l'art del darrer segle sigui complet. Tot i que es preveu que les institucions i col·leccionistes particulars puguin aportar peces que siguin d'interès, la part més substancial del fons del Museu estarà conformada per l'aportació de la Fundació Serra, que ha cedit al Consorci Museu d'Art Modern i Contemporani un conjunt de treballs valorats en prop de 1.000 milions de pessetes.

Són molts els noms que brillen amb pròpia llum. És el cas de Sam Francis, d'Antoni Tàpies, d'Antonio Saura; d'Archie Gittes, de Campano, del cubà Wilfredo Lam, de José Maria Sicilia, de Karel Appel, i de Ritch Miller. Al seu costat, també es trobarà obra d'alguns dels artistes mallorquins més destacats, com Juli Ramis, Ramon Canet, Miquel Barceló o Maria Carbonero.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.