algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.65°

El pintor naïf Miquel Rivera Bagur mor a Palma a l'edat de vuitanta anys

L'obra de l'artista alcudienc ha estat valorada internacionalment

94182
La seva pintura fou fonamental per a la renovació de l'art illenc.

Pintor marcadament naïf i un dels components del Grup Tago que més han gaudit del reconeixement internacional, l'artista alcudienc Miquel Rivera Bagur morí ahir a Palma a l'edat de 80 anys. Amb ell se'n va una figura imprescindible a la renovació de l'art illenc, creador d'una pintura personal i trencadora en el context de la tendència finisecular i decadentista dels seus coetanis.

La seva pintura, recollida en una publicació retrospectiva a principis d'aquest decenni per l'Ajuntament d'Alcúdia, s'ha pogut veure en sales dels Estats Units, de ciutats d'arreu d'Europa, i a diferents països del Magrib i l'Àfrica Negra.

Nascut el 1919, Miquel Rivera Bagur es formà en l'art de manera autodidacta. Les seves primeres pintures, datades del 1942-43, les realitzà a les trinxeres, com a membre de la División Azul al front de Rússia.

Els seus inicis com a pintor no foren fàcils, però la participació en una col·lectiva organitzada per la Galeria Danús, el 1952, i l'obtenció del premi als «nous valors» varen ser uns estímuls importants que l'animaren a treballar per la primera mostra individual, l'any 1954. Passada una fase de caràcter realista, exercici per assolir domini de la tècnica, passà a formar part del Grup Tago i participà a la majoria de les exposicions i activitats que organitzaven. A finals d'aquest decenni, la seva pintura adoptà el llenguatge naïf que el caracteritzaria, com a millor forma d'expressar un món de persones infantilitzades, puerilment seriós. Aquesta fase correspon amb els moments en què la seva obra començà a ser coneguda, tant a Mallorca com a la Península i l'estranger.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.