lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Els darrers Pancaritats de la Part Forana

El puig de Santa Magdalena d'Inca va viure la diada de l'Àngel més animada de tota la comarca

La gastronomia va marcar també el desenvolupament de la Diada de l'Àngel que es va celebrar a la Part Forana amb els darrers Pancaritats d'enguany.

Inca va viure una jornada passada per eleccions. Tots els grups polítics varen muntar les seves parades al puig de Santa Magdalena on es feia la festa i també participaren en el concurs de paelles. La presència del president Jaume Matas, que s'acostà fins al puig, va donar sort als populars que s'endugueren els premis a la paella més grossa. Els altres guanyadors foren l'Associació Cultural de Sords, i Maria Antònia Martínez. La festa, que comptà amb una participació similar a la dels darrers anys, es va desenvolupar amb molta normalitat, en bona part gràcies a la feina de la Policia Local que anul·là possibles problemes de trànsit restringint de manera molt efectiva l'accés de vehicles al puig.

A Santa Maria, els veïns pujaren a l'ermita de Son Seguí. Els més valents es concentraren a la plaça de la vila des d'on recorregueren a peu els més de quatre quilòmetres que hi ha fins al cim del puig. Molts altres anaren en bicicleta o en cotxe fins a les cases de la possessió i després partiren a peu. En arribar a dalt, hi havia una recompensa ben gustosa, un bon plat d'una gegantina paella que va preparar com ja és tradicional l'equip de cuiners de Can Beia.

Els sencellers, de la seva banda, anaren a fer el Pancaritat fins a la caseta de la beata, a la finca coneguda com s'Eriçal. Tot i que foren molts els que hi anaren a peu, varen ser molts més els que agafaren el cotxe. Jocs infantils i ball de bot animaren la jornada. Mentre, la Coral Sor Francinaina, organitzadora de l'esdeveniment va preparar arròs brut per a més de 500 persones que es varen repartir per tota la finca en grans taulades.

Son Verí va ser el lloc en el qual els veïns de sa Cabaneta varen celebrar la seva diada de germanor. Més de 600 foren les persones que hi varen prendre part. Almanco aquestes eren les racions que es feren de paella per a tots els participants. Però no només en arròs es va quedar la cosa, ja que entre les activitats d'esbarjo programades hi havia concursos de panades, robiols i crespells. Aquesta jornada va ser possible gràcies a l'organització de l'Associació de veïns de sa Cabaneta.

Els que per commemorar aquesta jornada no necessitaren arròs sinó que amb pa i taleca els va bastar varen ser els alaroners, que pujaren fins al castell en una romeria que, tot i ser molt animada ha perdut el grau de participació que tenia no fa molts anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.