algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Breus

• GUARDONS

Premi Catalunya L'escriptora britànica Doris Lessing ha estat la guanyadora del XI Premi Internacional Catalunya, que anualment concedeix la Generalitat a través de l'Institut Català del Mediterrani, en reconeixement a la qualitat de la seva obra literària, la seva ferma consciència ètica i el seu compromís social. Lessing, autora literària i una de les muses del moviment feminista, és la primera dona que rep aquest guardó, dotat amb 13 milions de pessetes. EFE.

• ART

Subhasta de Miró i Picasso Dimarts passat, la casa d'antiguitats i art Leira e Nascimento de Lisboa va subhastar obres de Joan Miró i de Pablo Picasso. La pintura de Miró, sense títol, arribà a un preu de 9'5 milions d'escuts, més de 54.000 dòlars. L'obra de Picasso, un disseny realitzat a llapis de cera realitzat el 1959, fou venut pe 9 milions d'escuts. L'obra que assolí el preu més alt fou la del portuguès Clombano Bordalo Pinheiro, per 18 milions d'escuts. DdB.

Subhasta d'obres de Goya La casa estatal de subhastes Dorotheum, a Viena, acollirà pròximament la subhasta de dues obres de Goya de tema religiós, realitzades el 1772 per encàrrec del comte de Sobradiel. Les dues pintures a l'oli, que representen sant Joaquim i santa Anna, varen ser realitzades juntament amb d'altres per decorar l'oratori del palau del comte. Es tracta de creacions primerenques de Goya que ja anuncien el seu estil expressionista de maduresa. DdB.

Artexpo 99 Unes 130 galeries han participat en el sorteig per a l'adjudicació d'estands d'Artexpo 99, que celebrarà la seva quarta edició del 5 al 9 de maig a la Fira de Barcelona. Més de 20 galeries estrangeres procedents de nou països han participat en el sorteig, i en destaca especialment la presència del Pavelló Italià. En l'edició d'aquest any, el Comitè Organitzador ha decidit no convidar a participar algunes galeries per elevar el nivell de qualitat de la fira. EPR.

• LITERATURA

Recital de Jacobo Sureda A les vuit d'avui vespre, el Casal Solleric de Palma acollirà la segona edició de les lectures poètiques «El último jueves», a càrrec d'un grup de poetes i escriptors encapçalats per Antoni Rigo. En aquesta ocasió es recitaran poemes de Jacobo Sureda, el major exponent mallorquí de «poeta maleït» que signà amb Borges el manifest ultraista de principis de segle i morí de tuberculosi als 33 anys. DdB.

• PATRIMONI

Conferència de Béns Culturals Florència acollirà del 4 al 7 d'octubre la Primera Conferència Mundial sobre els Béns Culturals, organitzada pels Ministeris italians de Cultura i Relacions Exteriors i la Unesco. L'encontre reunirà uns 500 delegats d'arreu del món per examinar el patrimoni cultural des del punt de vista de la cultura, l'economia i desenvolupament social. AFP.

El llegat maia La National Geographic Society exhibirà d'aquí a poc a Washington la mostra Maia: Retrats d'un poble, on es pretén reflectir, a través de joies i objectes exquisidament conservats, el llegat d'aquesta cultura, encara viva, que visqué el seu temps d'esplendor al primer mil·lenni. La mostra, que reuneix bona part de la col·lecció de la Fundació Kislak, podrà ser visitada fins el mes de juny. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.