nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Un historiador elabora la teoria que Napoleó podria ser d'origen escocès

Podria ser descendent d'un camperol que es refugià a Còrsega

La Història afirma que va néixer a Ajaccio el 1769, segon fill de Charles Marie Buonaparte i de Laetitia Ramolina, però Napoleó podria ser descendent d'escocesos. Probablement nét d'un camperol que es va veure obligat a fugir del seu país i es va refugiar a Còrsega, segons afirmà ahir un historiador escocès.

Robert Torrens, que així nom el creador d'aquesta teoria, és historiador de Perth. Torrens, historiador de Perth, trobà una obra datada el 1881 consagrada a les «tradicions i personatges» de la ciutat de Crieff, en la qual es parla d'un tal William Bayne, obrer agrícola de professió.

Segons sembla, aquest tal Bayne, era un fervent nacionalista escocès i partidari del príncep Carles que encapçalà la rebel·lió contra els anglesos, Bayne va haver de fugir d'Escòcia amb la seva família el 1745 després de la derrota dels nacionalistes escocesos, segons explicà Torrens dilluns a l'edició del diari anglès Daily Telegraph.

Continuant amb aquesta història de pel·lícula, la família Bayne partí en vaixell i una tempesta obligà la nau a acostar-se a Còrsega. Segons el llibre trobat per l'historiador, en el qual es basa la seva teoria, els Bayne foren molt ben rebuts per la població local i el seu nom fou transformant-se després en ser nomenada la família en llengua corsa: «Bayne and his party» (Bayne i els seus) es va convertir progressivament en «Buon de party», «Buon de Parte» i, finalment, Buonaparte.

Tot i que considera fiable el llibre que li ha permès arribar a aquesta teoria, l'historiador reconeix que la seva tesi serà difícil de verificar, com tantes altres hipòtesis emeses sobre la vida i mort de l'emperador.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.