algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

Reediten l'«Àlbum musical de compositors mallorquins» del XIX

L'Àlbum musical de compositors mallorquins que es va presentar ahir permetrà tenir una visió acurada del moment musical que es vivia a l'Illa a final del segle passat, amb compositors com Antoni Noguera, Miquel Tortell, Andreu Torrens, Pere Montaner i dues dones, Maria Sabater i Rosa Mestre. La iniciativa, promoguda pel Govern balear i l'Ajuntament de Palma, respon a la intenció de recuperar i reproduir l'original d'aquesta carpeta musical, dedicada en el seu moment a Antoni Maura.

La reedició, que ha estat possible gràcies a l'aportació de la biblioteca March del seu original, es completa amb una introducció crítica de l'aplec. Tres persones han fet realitat el projecte: la coordinació ha anat a càrrec del musicòleg Pere Estelrich; els texts, les anotacions i els estudis són del compositor Xavier Carbonell i la tasca de recerca i documentació l'ha feta Joan Parets, del Centre Historicomusical de Mallorca.

La reedició també adjunta l'enregistrament d'un compacte en el qual han participat intèrprets com ara la pianista Maria Victòria Lassalle, l'organista Miquel Bennàssar, la violinista Maria Antònia Pons-Estel, la soprano Fanny Marí, els tenors Gori Marcus i Marc Vaquer, el baix Joan Brunet i la veu blanca de Josep Lluís Forteza.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.