muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Breus

• GUARDONS

Hotel i museu La Fundació Europa Universitas convocà ahir la XII edició del Premi Literari Internacional Europa Universitas, que enguany girarà entorn del lema «Hotel i museu: binomi turístic i cultural». El guardó, patrocinat per la companyia hotelera mallorquina Sol Meliá, està dotat amb un milió de pessetes i una placa commemorativa. Segons el president de la Fundació, Fernando Escudero, la finalitat del concurs és la de promoure els valors culturals del turisme, mitjançant treballs d'investigació.EFE.

• ART

Goya Els propietaris del quadre La Condesa de Chinchón de Goya han refusat la quantitat de més de mil milions de pessetes que la Reial Acadèmia de San Fernando els oferí per l'obra, una de les poques obres mestres de l'artista que encara romanen en mans privades. Es tracta de la família Rúspoli Morenés, hereus directes de Manuel Godoy, el valid del rei Carles IV i espòs de la retratada. No és la primera vegada que institucions espanyoles, entre elles el Museu del Prado, tracten en va d'adquirir l'obra. EPR.

• EXPOSICIONS

Antropologia El Museu Nacional d'Antropologia exposa per primer cop i per temps indefinit prop d'un miler de peces relacionades amb diversos aspectes de la vida quotidiana, procedents del seu fons. Les peces seleccionades mostraran com vivien els espanyols en diferents èpoques i localitats. El museu, antic Museu del Poble Espanyol, compta avui dia amb més de 60.000 peces a les seves col·leccions, considerades elements significatius de la cultura espanyola tendents a desaparèixer. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.