algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
14°

Ramsès II reneix amb tota la glòria

Arqueòlegs francesos i egipcis intenten resuscitar el Ramaseum, gran temple de Luxor dedicat al faraó

Ramsès II, faraó de la XIX dinastia, déu viu, conqueridor i constructor, reneix ara amb tota la seva glòria amb la reconstrucció en tres dimensions del seu colós en el Ramaseum i els nous descobriments arqueològics.

Situat al costat esquerre del Nil, terra de morts de l'antiga Tebes (actual Luxor), prop de la vall dels Reis, el Ramaseum va ser el primer «temple de milions d'anys» totalment construït amb pedres.

Vertader monument a la glòria de Ramsès II (1298-1235 AC), aquest conjunt de cinc hectàrees es convertí, mort el faraó, en un recinte dedicat a la seva figura.

Amb el pas dels segles aquesta obra d'arquitectura del Nou Imperi perdé la seva esplendor, les columnes es varen rompre i els colossos s'esbucaren. Avui, els treballs d'un equip d'arqueòlegs francesos i egipcis intenten ressuscitar-lo.

«No es tracta de reconstruir el Ramaseum sinó de reestructurar els espais a partir dels fonaments, perquè el visitant sàpiga on es troba», explica Christian Leblanc, director de la missió arqueològica del CNRS (Centre nacional d'investigacions científiques de França) a Tebes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.