nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Breus

• ART

Delacroix Amb una petita exposició, formada per tretze obres entre dibuixos, aquarel·les i olis, el Museu Romàntic ha volgut retre homenatge a l'artista francès Eugène Delacroix (1798-1863), considerat com un dels pintors més emblemàtics de l'època. Les obres exposades pertanyen al Museu de Belles Arts de Lille i han estat seleccionades per la comissària Begoña Torres González, directora del Museu Romàntic, entre els estudis que realitzà Delacroix per a obres majors, amb la finalitat d'il·lustrar el mètode de treball del pintor. EFE.

• LLIBRES

Antologia de relats d'escriptores Els conflictes sexuals i de parella protagonitzen la major part dels denou relats de Vidas de mujer, una antologia de contes d'escriptores espanyoles dels darrers trenta anys, amb la publicació de la qual pretenen reivindicar la seva existència en el món de la literatura. Rosa Regás, Esther Tusquets, Clara Janés, Lourdes Ortiz, Cristina Fernández Cubas, Adelaida García Morales, Ana María Moix, Soledad Puértolas, Fanny Rubio, Ana Rossetti, Nuria Amat, Rosa Montero, Paloma Díaz-Mas, Clara Sánchez, Laura Freixas, Nuria Barrios, Luisa Castro, Lucía Etxebarría i Espido Freire són les autores dels denou relats d'aquesta antologia que ahir es va presentar a Madrid. EFE.

Lázaro Covadlo L'escriptor argentí Lázaro Covadlo qualificà ahir de novel·la d'aventures Conversación con el monstruo, una obra amb la qual es va retrobar amb la literatura vint anys després de la seva etapa literària juvenil. La novel·la d'aventures "indicà l'escriptor" no sols són les de Sandokan o Els tres mosqueters, perquè A la recerca del temps perdut, de Proust és també una novel·la d'aventures, encara que es tracta d'una aventura interior». EFE.

• INSTITUCIONS

Fundació la Caixa La Fundació la Caixa compta amb un pressupost de 22.500 milions de pessetes per a enguany, la qual cosa suposa un increment del 20% repecte del 1998. L'aportació de la Caixa com a entitat financera "no com a grup" és de 21.400 milions, mentre que els 1.100 restants procedeixen de romanents de la mateixa fundació. Més d'un terç del pressupost (38'4%) es dedica a programes socials, i un altre terç a ciència i medi ambinent, encara que bona part es destinaran a les obres dels museus de la Ciència de Madrid i Barcelona. La resta del pressupost es dedicarà a la cultura (20'8%) i a l'educació (10%). EPR.

• ARQUEOLOGIA

Atapuerca La campanya d'excavacions d'engany a la serra burgalesa d'Atapuerca comptarà amb la participació de 75 científics, part dels quals començaran a fer feina en un nou jaciment, la cova del Mirador, on l'equip d'investigació pretén trobar restes de la presència de l'home de Neandertal en aquesta zona. Així ho manifestaren els codirectors de l'equip d'investigació d'Atapuerca, després d'entrevistar-se amb la consellera d'Educació i Cultura, Josefa Fernández Arufe, qui els va confirmar que la Junta de Castella i Lleó destinarà enguany 60 milions de pessetes a les activitats relacionades amb el jaciment. Arufe anuncià, a més a més, que el Govern regional defensarà enguany la proposta del jaciment com a principal candidatura de Castella i Lleó per obtenir la declaració de Patrimoni de la Humanitat. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.