cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

Sant Antoni crema sa Pobla

El foc, els dimonis i les ximbombes, protagonistes de la revetla més gran de Mallorca

74578
Els dimonis en feren de les seves tota la nit. | J. Morey.

Sa Pobla es convertí per unes hores en la capital d'un fabulós infern que el foc i els dimonis desfermen un cop a l'any en la màgica revetla de Sant Antoni.

Les flames i les espires dels centenars de foguerons que hi havia repartits pels carrers vestiren de calor i de color un vespre que es presentava, tal i com diu la tradició, ben fred i ben fred.

El fet que la revetla coincidís enguany en dissabte va fer que les previsions pel que fa al nombre de visitants es quedassin més curtes que mai, i es demostrà així que la festa poblera és la que té, amb diferència, més estirada de tot Mallorca.

La bulla va començar ben prest quan, a primera hora de l'horabaixa, la comparsa de dimonis acompanyà Sant Antoni en un recorregut quasi ritual pels carrers de la vila plens de gom a gom de gent i, sobretot, d'al·lots que eren perseguits pels diabòlics personatges.

Només unes hores més tard el foc s'apoderà del centre de la vila i tingué a la plaça Major la seva màxima expressió. El grif pobler tornà a oferir un espectacle quasi màgic de foc i artificis. En aquesta ocasió, emperò, el mitològic animal no caminà tot sol. La nova colla dels Dimonis d'Albopàs l'acompanyà, com no amb un impressionant correfocs en el que suposava l'estrena oficial de la colla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.