cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Breus

• Poesia

«Un viatge de poesia» de Joan Manresa L'escriptor i col·laborador de Diari de Balears Joan Manresa presentà ahir a l'Auditori del Centre de Cultura de Sa Nostra l'espectacle de música i versos Un viatge de poesia. El recital abasta obra de Blai bonet, Miquel Bauçà, Salvador Espriu, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Joan Salvat-Papasseit, Miquel Àngel Riera, Damià Huget, Cesare Pavese, Poemes de l'orient d'Al-Andalus, Tawfiq Zayyad, Joan Manresa, Adonis, Constantinos Cavafis i Omar Khayyâm. L'escenografia de l'espectacle, que s'havia pogut veure en el cicle «La vida en Vers», fou creada pel pintor Andreu Terrades.

• Exposicions

Mostra de Peces de Picasso Vint peces de ceràmica de Pablo Ruiz Picasso s'exposaran a partir d'avui i durant un mes al Museu de Ceràmica Ruiz de Luna de Talavera de la Reina, algunes provinents de col·leccions privades, altres considerades úniques, i la resta, de diversos museus. Ahir també es va saber que l'oli Corrida de toros, fet pel pintor malagueny el 1934, centrarà la mostra que s'inaugurarà avui al Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid. Juntament amb aquesta, es podran admirar altres quinze obres sobre la tauromàquia fetes per l'artista entre el 1933 i el 1935, període en què tractà el bou de manera més intensa. DdB.

Richard Serra i Chillida, al Guggenheim Les exposicions dedicades als escultors Eduardo Chillida i Richard Serra, així com el pintor Robert Rauschenberg destaquen entre les mostres temporals programades pel Museu Guggenheim Bilbao per enguany. També està previst mantenir les escultures de Cristina Iglesias, oferir les obres mestres de les col·leccions de dibuix Albertina i Guggenheim, una exposició d'Andy Warhol i una altra titulada l'Art de la Motocicleta. Del 9 de març al 16 de maig es mostraran les obres de vint-i-dos artistes reconeguts mundialment, com Durero, Rafael, Kandinsky o Picasso, els dibuixos dels quals cobreixen un període de sis segles i que durà el títol De Durero a Rauschenberg: la quintaesència del dibuix. Obres mestres de les col·leccions Albertina i Guggenheim. EFE.

Marc Chagall a la Fundació Juan March Una nova exposició de la Fundació Juan March de Madrid connectarà l'obra del pintor russofrancès Marc Chagall amb les tradicions jueves. La mostra, que està integrada per un total de 41 obres, s'inaugurarà divendres amb una conferència de Sylvie Forestier, exdirectora del Musée National Message Biblique de Niça i podrà ser visitada fins l'onze d'abril. Posteriorment, del 22 d'abril al 4 de juliol, es mostrarà a la Fundació Caixa de Catalunya de Barcelona. EFE.

• Obituari

Mor l'escriptora Josefina Plá L'escriptora paraguaiana d´origen espanyol, Josefina Plá, va morir dilluns als 95 anys, segons anuncià el metge i escriptor Roque Vallejos, amic de la morta. «Va deixar de respirar, sense cap drama, va morir com ella volia, es va apagar com una espelma», va expressar Vallejos. Plá va conrear tots els gèneres literaris, d'història fins a poesia. EP.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.