nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Els joves diuen que la televisió és el tercer article més necessari per viure

Segons una enquesta del CIS, només creuen més prioritaris la casa i el cotxe

Els joves espanyols de 15 a 29 anys consideren que el televisor és el tercer article més important en les seves necessitats personals, després de la casa i del cotxe, i per sobre d'altres qüestions com la roba, els equips de música, les motos, els ordinadors o viatjar a l'estranger.

Segons una enquesta inèdita del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), realitzada per encàrrec de l'Institut de la Joventut a 2.500 de joves, l'habitatge propi és una cosa que consideren imprescindible, i el situen en el nivell vuit sobre una escala de deu. El segueix l'automòbil, amb un nivell 7'34, i el televisor, al 5'72.

Aquest interès per la televisió no es correspon, tanmateix, amb el que demostren els joves per la premsa, ja que sis de cada deu asseguren no comprar, almenys de forma habitual, ni diaris ni revistes, i el mateix succeeix amb els llibres.

Així, un 63'4 per cent dels consultats assegura que no compra diaris i un 59'6 per cent tampoc no compra revistes. Entre els que sí que ho fan de forma habitual, la despesa mitjana en diaris ascendeix a 1.755 pessetes mensuals i 1.117 pessetes per a revistes.

Pel que fa als llibres, només un 35'8 per cent assegura adquirir-ne algun amb periodicitat com a mínim mensual, en el qual inverteixen 2.631 pessetes al mes, de mitjana. Els discs, compactes i cassets són l'article que adquireixen amb més assiduïtat, ja que un 42'6 per cent assegura que en compra algun cada mes, amb una despesa mitjana de 2.824 pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.