algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

L'arribada més esperada

Els Reis d'Orient no faltaren ahir a la cita amb els seus súbdits més fidels: els infants

76520
Ses Majestats desfilaren carregades d'il·lusió, regals i llepolies. | J. Rosselló.

Poc abans de les sis de l'horabaixa, a la plaça de Cort ja hi havia devers quatre-centes persones esperant per veure la desfilada de ses Majestats els Reis d'Orient. La rebuda de la ciutat a Melcior, Gaspar i Baltasar fou més multitudinària que mai. Així ho afirmaren els portaveus policíacs. Així es podia comprovar amb un cop d'ull a qualsevol dels carrers per on passava la comitiva. Les cent cinquanta mil persones previstes en un principi, poden quedar curtes. Milers de nins il·lusionats, o avorrits per la llarga espera, omplien banda i banda del carrer. Milers de pares no tan il·lusionats, i majoritàriament més avorrits, els acompanyaven en aquest preludi de la nit més llarga.

I és que Melcior, Gaspar i Baltasar es feren esperar tot i que arribaren puntuals a la cita. La desfilada era llarga, més de dues hores, i l'acumulació de gent dificultava un pas fluit. Així i tot el pas de la comitiva, que perdia espectacularitat després del pas de ses Majestats, eraben esperat per als menuts. Ja faltava menys. Els regals eren ben a prop. Els darrers nins, els situats al passeig de Mallorca, els veieren passar poc després de les nou i mitja.

El vaixell que duia ses Majestats del regne de la màgia havia arribat al moll Vell a les set en punt. Melcior, Gaspar i Baltasar varen ser rebuts per un castell de focs espectaculars que, per mesures de seguretat, va haver-se de llançar des del final del moll Vell. Per fer més lleugera l'espera, que el bon temps acompanyava, la Banda Municipal de Música interpretà una série de peces que, als infants, de ben segur no els varen llevar els nervis. Al moll, la regidora de Cultura de Cort, Carme Feliu, que esperava ses Majestats, des d'una tarima (una de les novetats d'enguany) donà la benvinguda als Reis que acabaven d'arribar d'Orient. També des d'allà saludaren els monarques que, després, es desplaçaren fins a les seves carrosses saludant els nins que els reclamaven des de darrere les tanques de protecció. Com és gairebé tradicional, Baltasar fou el rei més reclamat. Potser la seva manera d'encaixar les mans dels nins, com un jugador de bàsquet, col·laborà en l'èxit.

Mentre ses Majestats anaven cap als seus trons, les primeres carrosses començaven a marxar creuant el passeig marítim, tallat al trànsit des d'abans de les set. Primer passaren els carters, després el menú de Nadal, l'avió... La comitiva arribà a Cort poc després de les set i mitja. Ses Majestats foren rebuts pel batle de Palma, Joan Fageda, que els va agrair la visita i els preguntà com havia anat el viatge. Tot seguit, els Reis sortiren a saludar al balcó a la gent que omplia la plaça, que enguany tenia una altra novetat especialment positiva: una tarima situada just davant de l'edifici destinada als nins minusvàlids.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.