cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
22°

Breus

• Traspàs

Lleó s'acomiada de Vela Zanetti Lleó, la ciutat que l'acollí als pocs mesos del seu naixement a Milagros (Burgos), donà l'adéu final al pintor José Vela Zanetti, de 85 anys, mort dilluns passat com a conseqüència de les complicacions del seu estat de salut provocades per una caiguda fortuïta en la casa del seu poble natal. Les restes mortals de l'autor del gran mural que decora la seu de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) a Nova York serà incinerades avui i les seves cendres seran escampades a Milagros i al riu Bernesga. Desenes de persones es desplaçaren fins la casa de Villapérez, seu de la fundació que du el nom de l'artista mort a Lleó, on va ser instal·lada l'horabaixa la capella ardent, després del velatori privat de la família. Sota un teginat mudèjar, el fèretre estigué presidit per un bust del mateix José Vela Zanetti i custodiat per un guàrdia d'honor. EFE.

• Art

Brossa La col·lecció completa dels cartells realitzats per l'artista català Joan Brossa, mort el passat 30 de desembre, arribarà a les Balears en el decurs del proper estiu a través d'una exposició organitzada per Sa Nostra i la Fundació Caixa de Sabadell. Segons informà ahir l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra, la mostra, de gairebé un centenar de cartells, recull l'obra completa de l'artista català en aquesta matèria, i pretén ser una investigació encara inèdita al voltant de l'univers de Joan Brossa.EFE.

• Guardons

Premi Nadal Un total de 354 novel·les opten al 55 Premi Nadal, que es decidirà avui a l'Hotel Ritz de Barcelona i que en aquesta edició podria atorgar Mencions Especials a més del Primer Premi i el del Finalista, com en 1997. Quant al 31 Premi Josep Pla de prosa en català s'han rebut 28 obres. Al 18 premi Apel·les Mestres de literatura infantil i juvenil il·lustrada opten 76 originals. La majoria de les novel·les que opten al Nadal procedeixen de Madrid (45), Barcelona (37) i Saragossa (16).EPR.

• Publicacions

Ona Ha arribat a Diari de Balears la revista Ona quadern de debat, que en el seu número de desembre es planteja «Les Balears: riques o pobres?». La revista inclou entrevistes a Josep Antoni Rosselló, Andreu Horrach, Damià Pons i Pons i Yolanda Vallejo, recull tres històries reals i ofereix el resum d'una taula rodona amb Aina Díaz, Gaspar Pujol i J.F.A. DdB.

• Literatura

Toni Morrison L'escriptora afroamericana Toni Morrison explora a Paradís, primera novel·la que publica després d'aconseguir el Premi Nobel el 1993, la caiguda de la utopia d'una comunitat negra "aïllada de la llei dels blancs en els «pecats» de la societat de la que ha fugit. Cinc anys després de convertir-se en la primera dona negra que obtenia el Nobel de Literatura, Toni Morrison torna a entregar als seus lectors una novel·la complexa en la qual es mesclen la màgia, la reflexió, la història de l'Amèrica Negra i la força del poder narratiu d'una escriptora considerada hereva de Faulkner. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.