algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
19°

Troben cartes «íntimes» de la reina Victòria i el seu escuder, John Brown

Les missives guardades en un graner surten a la sèrie «Mrs. Brown»

Unes cartes íntimes entre la reina Victòria i el seu guardaboscs i confident, John Brown, varen ser descobertes fa uns mesos en un graner d'una descendent de Brown a Escòcia, segons informà en la seva edició de dilluns el diari The Times. La forta relació que en un altre temps va unir la puritana reina Victòria i el seu escuder John Brown va intrigar els historiadors britànics.

En aquest marc, el productor i guionista d'una telesèrie Mrs. Brown, que explica aquesta relació, i la primera part de la qual va ser emesa diumenge passat per la BBC, varen ser contactats fa uns mesos per una descendent de Brown, que els va convidar a casa seva, prop de Balmoral (Escòcia), per estudiar les cartes i fotografies deixades pel seu avantpassat, assenyala el Times.

«Al principi mostràrem gran escepticisme, però ja en el lloc vàrem quedar bocabadats amb el que trobàrem», explicà al diari el productor Douglas Rae, que conta que els documents varen ser conservats per la família en un simple bagul arraconat en el graner. Les cartes inclouen records i fotografies de la parella agafades a l'illa de Wigth. Segons Rae, va rebre un avís d'una canadenca que afirmava ser descendent directa del guardaboscs.

«No tenc cap dubte, amb tota consciència, que aquestes cartes varen ser escrites per dues persones que eren molt pròximes i que compartiren una amistat íntima», va afegir Rae, que indicà que fins i tot va llegir una carta escrita per la reina al seu escuder el dia dels enamorats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.