algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Joan Bestard: 'Fer feina amb Antoni M. Thomàs i Xesc Forteza enriqueix molt'

L'actor, durant anys lligat a La Lluna, pren part a l'obra que es fa al Principal

68612
Bestard haurà de combinar feina i funció diària. | T.A.

La trajectòria teatral que fins ara havia mantingut Joan Carles Bestard ha fet ara un canvi radical. Després d'iniciar-se en el món de l'escenari de la mà d'Adolfo Díez (director de Taula Rodona) i haver pertangut des del 1993 a la companyia La Lluna Teatre, en què ha fet obres com La Calàndria, de Cardenal Bibiena; Joanat Colom, de Llorenç Moyà; Un dia d'estiu, d'Slawonir Mrocek; Gran imprecació davant la mirada de la ciutat, de Tankred Dorst, i Espectacle Fo, de Dario Fo, ara representa, en el Teatre Principal de Palma el paper de Marià en l'obra de Xesc Forteza.

Serà ell mateix que explicarà com ha estat aquest salt. «De petitó tenia un somni i era poder fer teatre amb Xesc Forteza. Quan la seva companyia venia a l'estiu al meu poble, es Capdellà, ja veia posar el primer clau i veia també com els tramoistes desfeien l'escenari. Xesc Forteza va ser per mi el primer contacte teatral. Jo tenia la idea de ser actor de gran», assegura Joan Carles.

Després passaren els anys i va triar la carrera de professor. Aleshores va ser quan va conèixer Francisca Bover i Rafael Mesquida, «dos grans actors que varen tornar a encetar el cuquet pel teatre de Bestard. Després d'introduir-me en aquest fascinant món he fet feina de valent».

Després de veure la seva feina a Gran imprecació davant la murada de la ciutat, Forteza li va suggerir la possibilitat de treballar junts, a la qual cosa Bestard va accedir encantat.

«El personatge de Marià "que fa a l'obra Me n'afluix per no triar" no té res a veure amb el que havia fet fins ara. Som l'escolà de l'obra, un home que ha sofert la seva feminitat tant que s'ha refugiat a l'església i s'ha convertit en la mà dreta del capellà, tant, que, a vegades, actua com si fos la seva consciència» explica Bestard. Per fer el personatge, Bestard va haver de tastar el Xesc Forteza director: «Coneix molt bé el món de la comèdia. He de dir que he conegut dos directors extraordinaris, que són Antoni Maria Thomàs i Forteza. Tal volta estan a quilòmetres de distància, però saben molt bé el que es pesquen i sempre saben treure tot el profit de l'actor. He de dir, també, que, encara que Xesc Forteza sigui una estrella, té molt de respecte pels seus companys de repartiment».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.