algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Juguetes antigues per reviure la infantesa

El Casal Solleric acull durant les festes de Nadal una mostra dedicada a aquests petits i històrics records

Durant les festes de Nadal, el Casal Solleric es tornarà un monument als records de la infantesa. Una exposició de juguetes antigues ens farà a tots prendre consciència que abans de les maquinetes electròniques hi havia una altra mena de diversions per als més petits.

Manuel Alonso i Manuel Rives han cedit part de les seves col·leccions de juguetes antigues per poder tirar endavant la mostra, «oberta a tothom i formada per obres d'art que ens fan reviure a tots la nostra infantesa», assenyalà la regidora de Cultura, Carme Feliu.

Vaixells antics, alguns de final del segle passat, cavallets de cartó, juguetes de llauna amb mecanismes, com una pepa patinadora que té més de vuitanta anys, o una altra pepa feta completament de cera, un Picassín que té quaranta anys i que va ser dissenyat i fabricat a Mallorca, i, fins i tot, una gran casa de pepes de la qual era propietària la família que vivia al Solleric abans de ser adquirit per l'Ajuntament de Palma. Tots aquests objectes i molts més es poden contemplar en aquest recorregut per la història de les joguines.

«Els vaixells, molts d'ells amb mecanismes, esdevenen una bona font per veure com va anar progressant la tècnica a través dels anys, des dels vaixells de rodes fins als de guerra passant pels de vapor», afirmà Manuel Rives, que ha aportat dues-centes peces d'aquestes juguetes. Per la seva banda, Manuel Alonso va assenyalar que «seria molt interessant i educatiu tornar a les juguetes antigues en substitució de les maquinetes electròniques modernes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.