cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

El misteri persegueix Mozart

Un paleontòleg vienès dóna una nova versió sobre la mort del compositor

Un crani sense mandíbula amb la inscripció «Wolfgang Amadeus Mozart» és autèntic i ofereix gran informació sobre la mort del gran compositor, d'acord amb un científic austríac.

Més de 200 anys després que el cos del geni de la música fos enterrat en un lloc desconegut, el professor de paleontologia Gottfried Tichy ha seguit la trajectòria del crani, des d'una tomba de Viena fins a una capsa en la seu de la Fundació Mozarteum, a Salzburg, on nasqué el compositor.

«El crani té traces d'una malaltia dental. Mozart freqüentment es queixava de mal de dents. Un altre aspecte important és la fràgil estructura òssia, que denota la malaltia de raquitisme que patí el músic en la seva infantesa per manca de vitamina D» explicà Tichy.

Aquesta investigació ha desencadenat una gran controvèrsia amb la Fundació Mozart, segons la qual el crani que és en el seu poder, i que investiga Tichy, podria ser fals perquè no hi ha evidències suficients per provar-ne l'autenticitat.

Mozart va morir el 1791, als 35 anys. «En 1991, 10 experts internacionals examinaren el crani i la conclusió va ser que probablement no era el de Mozart», explicà una portaveu de la fundació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.