algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Breus

• Art

Rembrandt El quadre de Rembrandt El Jueu amb el capell de pell que els nazis robaren de la coneguda col·lecció d'Adolph Schloss durant la guerra i la devolució del qual va demanar França, està penjat en el Museu d'Art de Carnegie, a Pittsburg. La informació va ser facilitada als mitjans txecs per Vit Vlnas, de la Galeria Nacional de Praga, que participa en la conferència internacional de Washington sobre l'Holocaust en el qual es demana la devolució de les obres d'art robades pels nazis als seus propietaris. DdB.

Picasso Més de 250 gravats, planxes de coure i fustes i monotips s'exhibeixen des d'avui al Museu Picasso de Barcelona en una exposició centrada en el Picasso gravador de 1900 a 1942. La directora del Museu Picasso, Maite Ocaña, explicà ahir en roda de premsa que la present exposició «permet veure fins a quin punt era capaç Picasso de dur a terme un treball intens i a la vegada permet veure com treballa l'artista i com, de vegades, en ple procés, canvia radicalment d'idea i la significació de la imatge». EFE.

• Patrimoni

Girona El Bisbat de Girona ha demanat a les institucions ajut per reunir els doblers que costarà recuperar les figures de l'arqueta de Banyoles robades el 1980 per l'espoliador Erik el Belga i que ara han estat localitzades per la Interpol en poder d'una col·leccionista holandesa. Les 19 figures localitzades varen ser adquirides per un preu pròxim als tres milions de pessetes cada una. La dona negocia ara la venda de les peces amb la Direcció General de Patrimoni del Ministeri de Cultura, la Generalitat i les autoritats eclesiàstiques espanyoles, a les quals ha demanat una xifra que s'aproxima els 100 milions de pessetes. EFE.

• Literatura

Premis de foment La revista Leer i el programa cultural El ojo crítico de Ràdio Nacional d'Espanya obtingueren ahir el Premi Nacional de Foment de la Lectura, convocat pel Ministeri d'Educació i Cultura. Aquest guardó no té dotació econòmica. E.P.

Gloria Fuertes La professora de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona Pilar Monje conserva enregistrats una vintena de poemes inèdits dedicats a la vida i la mort que Gloria Fuertes li va recitar el juny de 1997, en el decurs d'una de les innumerables trobades que va mantenir amb la poetessa, recentment morta, sobre l'obra de la qual redacta la seva tesi doctoral.EFE.

• Arxivística

Junta directiva d'ABADIB L'Assemblea de l'Associació de Bibliotecaris, Arxivers i Documentalistes de les Illes Balears va procedir dia sis de novembre a la renovació de la junta directiva, que quedà composada de la següent manera: presidenta, Paloma Insua; vicepresidenta, Joana M. Garau; secretària, Joana Bergas; tresorera Karina Llufriu; vocals Carmen Jurado, Yvonne Sabaté i Margalida Serra. La seva intenció és facilitar el desenvolupament professional dels seus associats i millorar els seveis que tenen encarregats. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.