algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

«Mar enllà»: música popular unida per la Mediterrània

Cap on nam publica el seu primer treball discogràfic inspirat en la tradició dels Països Catalans

58414
Jaume Gomila, Albert Algans i Lluís Vaquer presentaren l'àlbum. | J. T.
Mar enllà (Ona Digital) és el títol del primer àlbum de Cap on nam, una agrupació musical de sis joves provinents de diferents punts dels Països Catalans. La música popular, la tradició que es troba a les arrels de la cultura catalana, és l'eix unificador dels sis components que inicien el seu camí per la música sense una direcció concreta, tal com reflecteix el seu nom.

Segons va assenyalar Jaume Gomila, de Maó, «el disc neix de la pròpia evolució del grup per créixer i madurar», després de tres anys d'haver-se ajuntat. Juntament amb Lluís Vaquer (de Felanitx), Albert Algans (de Figueres), Neus Coll (de Selva), Edgar Gabaldà (de Batea), i Antoni Galmés (de Manacor), coincidiren en el col·legi major Ramon Llull de Barcelona i uniren els seus esforços per donar vida a Cap on nam.

Mar enllà és el resultat dels gusts i les tradicions diferents que han aportat els sis membres del grup. «El disc és el resum dels tres anys de rodatge amb un fil conductor que és el fet de fer un camí, i la mar, que voldríem que ajuntàs abans que no separàs», afegí Jaume Gomila.

El resultat són setze cançons on temes populars com «La presó de Nàpols», en la seva versió eivissenca, o «Es llangardaix» d'Alaior i el «Vou-Verivou», s'ajunten amb creacions pròpies com la «Jota des somni» o «Mar enllà», tema que dóna nom al disc. El primer treball compta amb un «apadrinament tàcit», segons el va definir Gomila, que és el del cantautor Tomeu Penya, que posa veu a un dels temes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.