nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Breus

• Literatura

Premis d'Alzira L'escriptora i pedagoga Carme Miquel ha resultat la guanyadora de la desena edició del Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira amb la novel·la Aigua en cistella. Aquesta obra, intimista i lírica, narra la biografia d'una dona senzilla i amb molta sensibilitat durant la postguerra a la ciutat de València. DdB.

Valle La gira que Ramón del Valle-Inclán va realitzar el 1910 per quatre països iberoamericans: l'Argentina, l'Uruguai, el Paraguai i Xile, va servir a l'autor de Tirano Banderas per trobar nous motius d'inspiració i plantejar temes que després desenvoluparia a les seves obres. Així es va explicar ahir la professora de la Universitat de Plymouth (Gran Bretanya) Virginia Garlitz, a la seva intervenció sobre La gira americana de Valle Inclán en 1910 en el marc del seminari internacional sobre l'autor que se celebra aquesta setmana a la Universitat de Santiago de Compostel·la. EFE.

Unamuno Un cicle dedicat a l'escriptor Miguel de Unamuno recordarà a Sant Sebastià a l'autor bilbaí com a principal figura del grup d'intel·lectuals que formaren la generació del 98, de la que enguany es compleixen 100 anys, del 16 al 20 de novembre, segons va donar a conèixer ahir la diputada d'Euskera i Cultua, Koruko Aizarna. EPR.

• Reconeixement

Moneo L'arquitecte espanyol Rafael Moneo va rebre ahir el Premi Internacional Feltrinelli a l'Arquitectura, una de les cinc arts guardonades enguany, que li va ser entregat pel president italià, Oscar Luigi Scalfaro, a la seu de l'Accademia Nazionale dei Lincei. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.