algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La nicotina podria utilitzar-se com a tractament per als malalts d'Alzeimer

S'ha comprovat que la substància millora la memòria de les rates de laboratori

Substàncies similars a la nicotina permeten millorar la memòria de les rates de laboratori i podrien utilitzar-se en un futur per tractar les víctimes de la malaltia d'Alzeimer, segons un estudi realitzat per investigadors nord-americans.

La nicotina provoca de reaccions bastant contradictòries en el cervell. Si bé aquesta droga estimula les capacitats de la memòria, limita les angúnies i apaivaga el dolor, també pot fer pujar la tensió arterial i canviar el ritme cardíac.

Des de fa alguns anys, els investigadors intenten aconseguir substàncies idèntiques a la nicotina però que no en reprodueixin els efectes negatius.

Un equip de la Universitat de Duke de Durham (Carolina del Nord) presentà davant el congrés de la societat de neurociència, els resultats obtinguts en proves de rates afectades de lesions similars a les dels pacients amb la malaltia d'Alzeimer, amb un dels productes, identificats amb el terme AR-R 17779.

«Quan hem injectat aquest producte a les rates discapacitades vint minuts abans de la prova, els animals demostraren unes capacitats d'aprenentatge reforçades», explicà l'autor principal de l'estudi, el doctor Edward Levin.

«Farem altres estudis complementaris, seran necessaris per confirmar aquests resultats i poder aplicar-los en l'home», precisà el científic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.