chubasco de ligera intensidad
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
19°

Els organitzadors del Festival de Menorca en volen instaurar un a Palma

«De festivals de cinema no crec que en sobrin. Segons el meu parer, sobren altres coses, com ara el futbol. Però potser sí que allò que es necessita és fer més festivals bons i menys de regulars». Qui així parla és Rafael García Loza, responsable del Festival Internacional de Cinema de Menorca, que aquests dies és per Palma per impulsar la creació d'un festival de cinema en aquesta ciutat. «Crec que ara és un bon moment per ressuscitar el projecte que es carregà Pilar Miró ja fa una vintena d'anys. Llavors varen venir a Palma representants de les Majors (els grans estudis de Hollywood), que es mostraren molt interessants en el projecte. Hauria estat, però, un festival molt nord-americà i quan Pilar Miró, aleshores responsable del cinema espanyol, ho va veure, digué que si volien fer un festival així, que se'l paguessin ells», apuntà García.

El responsable del Festival de Menorca, que és a punt de presentar la tercera edició, inicià els contactes amb vistes al Festival de Mallorca l'any passat. «Vaig entrevistar-me amb el director general de Cultura, Jaume Gil, i va mostrar-se interessat pel projecte», comentà García Loza. Ara, tornarà a entrevistar-se amb Gil i amb altres representats polítics i empresarials de Mallorca. L'impulsor té clar que un festival és una bona finestra de promoció i, en aquest sentit, s'ha pensat que el festival de Palma sigui per octubre. «Així es podria col·laborar en la desestacionalització del turisme. A tot l'Estat només hi ha tres ciutats que reuneixin les condicions necessàries per tenir un festival important: Sant Sebastià (que ja en té); Sevilla (que va deixar perdre l'oportunitat) i Palma», apuntà García.

A banda de l'època, passat l'estiu, també està calculat el pressupost de la mostra (tres-cents milions) i el tipus de certamen: «La idea seria fer un festival obert molt en la línia de Donostia o Canes. Amb una secció competitiva oberta i apartats per a cinema europeu i llatinoamericà», explicà. En aquest sentit, García Loza es mostrà «resignat» a la presència de cinema i actors nord-americans al festival per aconseguir el major ressò possible. «Seria una estupidesa prescindir-ne», diu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.