nubes dispersas
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.77°
11°

Breus

• Història

Ministre d'Ultramar El tràfic d'influències que exercí el ministre espanyol d'Ultramar, Víctor Balaguer en el decurs del seu primer mandat el 1871 queda constatat en les més de 4.000 cartes editades per primera vegada en un CD-Rom pel museu Balaguer de Villanueva, la seva localitat natal. EFE.

• Art

Velázquez El llenç de Diego Velázaquez Santa Rufina, que serà subhastat el 29 de gener de 1999 a la sala Christie's de Nova York, va ser examinat fa cinc anys al Museu del Prado i no hi ha dubte sobre la seva autoria, va dir Carmen Garrido, conservadora de la pinacoteca madrilenya. EFE.

Bissier Cinquanta tres obres del pintor informalista alemany Julius Bissier, la major part de les quals són inèdites a Espanya, es mostren des d'ahir a Bilbao a la sala d'exposicions de la Fundació Bilbao Bizkaia Kutxa per iniciativa d'aquesta entitat. EFE.

Saló Estampa Artistes com Picasso, Warhol, Chillida, Saura, Calder o Miró compartiran amb el treball més recent de joves autors l'espai d'Estampa 98, el Saló Internacional del Gravat i Edicions d'Art Contemporani que es realitza a Madrid del 5 al 9 de novembre. EFE.

Museu Lázaro Galdiano Les fundacions ICO i Lázaro Galdiano signaren ahir un conveni per patrocinar els treballs de conservació i de restauració de les obres més destacades del museu d'aquest darrer organisme, depenent del Ministeri d'Educació i Cultura. EFE.

Vela Zanetti El pintor burgalès José Vela Zanetti assegurà ahir que «és terrible i ja no puc aguantar més» la falsificació de quadres seus que des de fa dos anys s'estan detectant a diversos llocs d'Espanya. EFE.

• Literatura

Adolfo Muñoz L'amor incomprès d'un nan per una duquessa a la cort de Felip IV, serveix a l'escriptor Adolfo Muñoz per recrear al llibre Tengo palabras de fuego el món que podem suposar darrera les portes del quadre Las meninas. EFE.

Nawal el Saadawi L'escriptora egípcia Nawal el Saadawi, una lluitadora contra tot tipus d'opressió que visitava Espanya per presentar la seva novel·la, La mujer que buscaba, afirma que Estats Units «creà el fonamentalisme islàmic», una radicalització religiosa i política que «floreix per la pobresa». EFE.

• Conferència

Monarquia hispànica Gregorio Colàs, professor titular d'Història Moderna de la Universitat de Saragossa, impartirà la conferència Felip II i Aragó, dins el cicle La Monarquia Hispànica i el Regne de Mallorca a l'Època de Felip II, dirigit pel doctor Josep Juan Vidal. Serà a les 19.00 hores a la sala d'actes de la Casa de Cultura. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.