nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La medicina tradicional suposa una amenaça per a la fauna i la flora d'Àfrica

Un estudi de l'organització WWF Adena identifica espècies que s'han de conservar

Nombroses espècies de fauna i flora utilitzades com a medicines són cada vegada més males d'observar en els països de l'est i del sud d'Àfrica, on les utilitzen com a remei per a les més diverses malalties, des de la tos al càncer, passant per la tuberculosi, el còlera o la sarna, com afrodisíacs o exposades a les llars per fer fugir els mals esperits.

Aquesta és una de les conclusions del darrer informe de Traffic, realitzat per l'organització ecologista WWF Adena, en què s'han identificat 102 espècies de plantes i 29 d'animals la conservació dels quals és prioritària a causa de la pressió comercial. Per això, aquesta organització adverteix del risc d'aquesta pràctica, que posa en perill la conservació d'algunes espècies amenaçades com la tortuga verda, el rinoceront negre o l'arbre de l'espècie baobab.

L'estudi indica que en almenys set dels 17 països estudiats, la medicina tradicional està integrada als sistemes de salut nacionals, i que l'explotació incontrolada d'aquestes espècies durà efectes molt negatius sobre les poblacions silvestres d'aquests animals i plantes, així com sobre la salut de milions de persones.

WWF Adena insisteix en la necessitat que les administracions creïn iniciatives de conservació, gestió, investigació, conscienciació i regulació del comerç, així com de lluita contra el tràfic il·legal, per tal d'evitar, per exemple, que la sang de ratapinyada sigui utilitzada com afrodisíac o el cor de lleopard per tractar el còlera.

L'informe demana atenció prioritària per a la pitó africana (utilitzada per tractar malalties de transmissió sexual), o el pangolí del cap (les escates i la sang són usades per a problemes del cor).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.