algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

EMI publicarà quatre compactes amb 94 cançons inèdites de John Lennon

El conjunt de discs titulats simplement «Anthology» sortirà pel mes de novembre

La firma Capitol/EMI traurà al mercat per novembre una antologia en quatre volums i 94 cançons consagrada a la carrera com a solista de John Lennon, el beatle assassinat el 8 de desembre del 1980, quan tenia 40 anys.

Titulat simplement Anthology, aquest conjunt de discs, il·lustrat per dibuixos de Lennon, repassa les etapes de la seva carrera individual de cantant i compositor, després de la separació de The Beatles, el 1970, fins el seu període «americà». Els enregistraments formen part del lot que fou descobert recentment als cofres de Capitol als Estats Units.

Cadascun dels discs evoca un període particular de l'activitat artística de Lennon. En el primer, batejat Ascot (nom de la seva casa de camp a Anglaterra), figuren enregistraments inèdits d'alguns dels seus clàssics (Working class hero, Jealous guy, Give peace a chance...) i la primera versió d'Imagine. El segon, New York City, fa reviure el Lennon «polític», el de l'època que freqüentava grups radicals per a la desesperació de les autoritats nord-americanes que tractaven d'impedir-li l'estada als EUA. En ell figuren composicions «compromeses» com Woman is the nigger of the world, New York city, The luck of the Iris així com, en un registre menys greu, una versió d'estudi d'I*m the greatest. Aquesta composició que Lennon regalà després a Ringo Starr, fou un gran èxit.

El tercer, The lost weed end, es refereix a l'època que Lennon, que patia una crisi de parella amb Yoko Ono, anà a viure amb la seva secretària, May Pang, a Los Angeles, on tractava amb altres músics britànics, com Keith Moon, el bateria de Who. D'aquests mesos del 1974, queden els enregistraments realitzats amb el productor Phil Spector, amb què Lennon torna als clàssics del rock de la seva infantesa (Be bop a Lula, Rip it up...).

El darrer volum, Dakota, deu el nom a l'edifici que Lennon compartia amb Yoko Ono a Nova York. És l'època de Lennon «domèstic» que, mentre es dedica a l'educació del seu fill Sean i a les tasques de la llar, torna a compondre. D'aquí provenen les cançons del darrer disc Double fantasy i d'un no acabat Milk and honey. Dakota inclou també temes on parodia George Harrison o Bob Dylan.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.