algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Les relacions sexuals dels espanyols davallen: un coit i mig a la setmana

L'estudi s'ha realitzat a 10.000 persones sexualment actives de catorze països

Els espanyols cada vegada fan menys l'amor, ja que la mitjana d'actes sexuals que es realitzen a l'any ha descendit de 90 coits a 82, és a dir, quasi un i mig a la setmana, segons una enquesta realitzada pels fabricants de preservatius Durex en catorze països del món.

D'aquesta manera, l'enquesta va tornar a enfonsar el tòpic del latin lover, i destaca que Espanya és dels països on menys i més aviat es fa l'amor. Així, els espanyols, a més de tenir una de les freqüències sexuals més baixes (la mitjana dels Estats Units, Austràlia i la Gran Bretanya se situa en 138, 113 i 112 coits respectivament), fan l'acte sexual «bastant ràpid, en menys de 14'7 minuts, molt per davall de la mitjana mundial (17'2).

A més, el temps real dedicat al coit ha descendit 2'2 minuts (16'9) respecte del 1997, situant-se la «resistència» en el llit «molt enfora» dels 28'1 minuts dels nord-americans.

Un dels altres punts recollits en l'enquesta és la visió del sexe en els països estudiats. Així, l'estudi manté que Espanya té una visió molt «progressista», ja que el 21% dels enquestats s'inclina per iniciar l'educació sexual a l'escola abans dels 10 anys.

Pel que fa a la qüestió de l'avortament, Durex manté que 7 de cada 10 espanyols (el 71%) coneix algú que ha tingut un avortament, la mitjana global dels països estudiats se situa en el 61%.

Continuant amb les qüestions sociosanitàries, l'enquesta destaca que la conscienciació a Espanya sobre la malaltia de la sida és «absoluta», ja que el 100% de la població en coneix l'existència i és la malaltia de transmisió sexual que més preocupa (64%). L'enquesta, finalment, se centra en les personalitats espanyoles amb més atractiu sexual. Per als enquestats, els homes més atractius són Miguel Bosé i Antonio Banderas, i en els darrers llocs Felipe González i José María Aznar. Per la seva banda, les famoses que molts homes voldrien tenir en el llit són, per ordre, Penélope Cruz, seguida per la model Judith Mascó i per les actrius Aitana Sánchez Gijón i Maribel Verdú.

L'estudi va ser realitzat el mes d'abril sobre una mostra de 10.000 adults sexualment actius (50% homes i 50% dones) amb un marge d'errada de més o manco l'1% pel conjunt dels països i més o manco del 3'7 % per Espanya.

Poca protecció contra la sida

Prop d'una persona de cada cinc (un 17%) no es preocupa en absolut de la síndrome d'immunodeficiència adquirida. Un total del 25% de les persones entre 16 i 19 anys no se senten implicades en el virus de la sida i tres de cada deu no varen prendre precaucions quan varen tenir la seva primera relació sexual, segons l'enquesta. Els joves de 16 a 19 anys utilitzen preservatius molt més que els seus majors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.