algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Breus

• Exposicions

Ceràmica de Picasso Seixanta peces úniques de la col·lecció personal de ceràmica de Pablo Picasso, la majoria mai vistes als EUA, s'exposaran, a partir del 27 de setembre, en el Museu d'Art de Tacoma, a l'estat de Washington. «Picasso va explorar audaçment la ceràmica com un mitjà per infondre nou vigor al seu treball en dues dimensions», ha explicat la comissària de la mostra, Barbara Jones. «Aquestes peces provenen d'una nova percepció de la implacable experimentació de Picasso amb la forma. AFP.

Rafa Forteza El pintor mallorquí Rafa Forteza inaugurarà dimarts, a la galeria Maria José Castellví de Barcelona, l'exposició Opción-Noción, que reuneix vint-i-cinc obres recents de petit i gran format. La mostra romandrà oberta fins a final d'octubre. DdB.

• Institucions

Pla de catedrals El director general de Belles Arts del MEC, Benigno Pendàs, va negar ahir que el Pla de catedrals estigui paralitzat, encara que només hagi estat signat per vuit comunitats autònomes, després que hagi passat un any i mig des de la signatura del conveni marc. Pendàs va manifestar que el 1998, entre el MEC i el Ministeri de Cultura, s'invertiran 2.047 milions a restaurar catedrals i que, per tant, el desenvolupament era molt satisfactori. Pendàs es va mostrar partidari de reforçar el finançament privat en la restauració de les catedrals i va anunciar que dimarts que ve es discutirà en el Senat una moció del PP relativa a aquest tema. Sobre el fet que el Pla de catedrals només hagi estat signat per quatre comunitats autònomes, el director general va distingir entre allò que és la signatura del conveni particular i allò que és el desenvolupament de les obres. EPR.

• Literatura

Llibre de butxaca Cinc nous títols, entre els quals quatre novetats, s'acaben d'incoporar al catàleg literari dels llibres de butxaca d'Alianza Editorial que també ha ampliat la seva secció Biblioteca d'Autor amb obres d'Unamuno i de Pérez Galdós. Tres contes, de Gustave Flaubert; El crim del pare Amaro, de José Maria Eça de Queiroz; tres peces de Bertolt Brecht i la Gran Temporada, de Fernando Quiñones són les novetats de la secció Literatura Clàssica. EFE.

Àngel Terron El poeta Àngel Terron ha demanat a Diari de Balears que expliqui que en l'acte de presentació de la revista Punt i apArt no va llegir poemes en homenatge a Andreu Vidal, com s'anunciava en el programa, sinó que va parlar de la relació entre el poeta recentment desaparegut i el món de les arts plàstiques. DdB.

• Conferències

Velázquez La Fundació Amics del Museu del Prado s'uneix als actes que el 1999 commemoraran el quart aniversari del centenari de Velázquez amb un cicle de conferències. Especialistes espanyols i estrangers analitzaran setmanalment a la pinacoteca, entre el sis d'octubre i el 24 de març, vint de les millors obres de l'artista, la majoria de les quals conservades en el Prado. Amb aquest projecte la fundació pretén «condensar el darrer i més renovador d'allò que se sap sobre l'obra de Velázquez». EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.