algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

Simulacions informàtiques a la UIB

La Universitat de les Illes Balears ha estat aquesta setmana l'escenari de la X Conferència Internacional de Tècniques de Modelat i Eines per a l'Avaluació del Rendiment de Sistemes Informàtics.

Una trobada d'enorme prestigi que reuneix especialistes d'arreu del món, però que per a un profà en matèria informàtica pot resultar incomprensible. Així, convé explicar que durant aquestes jornades, el que s'ha fet és «provar els diferents sistemes informàtics, dissenyats per les més diverses aplicacions, per saber com funcionen abans de la seva comercialització», segons va explicar Bartomeu Serra, catedràtic de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial de la UIB.

En poques paraules, una mena de simulacions informàtiques per veure com funcionaran els diferents sistemes quan es posin en marxa de bon de veres.

Aquest mateix congrés ja va ser organitzat per la UIB fa ara deu anys (la primera edició). La seu d'aquestes jornades és sempre motiu de satisfacció i reporta prestigi, però un dels principals objectius, segons declarà Serra, és «permetre que els nostres estudiants puguin prendre contacte amb especialistes d'universitats internacionals, i que, fins i tot, es puguin crear equips de feina comuns i que alguns dels alumnes de la UIB puguin entrar a formar part d'aquests».

Els diferents sistemes varen ser presentats durant les jornades a la sala de demostracions de l'edifici Guillem Cifre de Colonya. Fins i tot, un d'aquests projectes, consistent en la simulació d'una gran xarxa de mòbils, està finançat pel Ministeri de Defensa dels Estats Units.

En total, s'hi varen inscriure 88 especialistes, dels quals, 22 són estudiants de la UIB, i la resta de diferents universitats europees i americanes. Els tècnics de la Universitat de les Illes Balears varen participar en la presentació d'un projecte, que va ser el darrer a ser exposat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.