algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Una de cada tres adolescents espanyoles embarassades avorta

Un estudi analitza les últimes dades oficials del període que va del 1987 al 1994

El nombre de joves espanyoles que són mares a l'adolescència és cada vegada menor, malgrat que els embarassos entre adolescents no descendeixen en la mateixa proporció, ja que un terç opta per avortar, segons un estudi del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) presentat ahir a Barcelona.

L'estudi La fertilitat jove i adolescent a Espanya ha estat elaborat per la cap del departament de Demografia del CSIC, Margarita Delgado, amb informació del Ministeri de Sanitat i de l'Institut Nacional d'Estadística i fa referència a les últimes dades oficials disponibles, del període 1987-1994.

Segons l'estudi, el 1987, 17 de cada mil adolescents espanyoles (d'entre 15 i 19 anys) quedaren embarassades i 15 d'aquestes optaren per tenir el fill, mentre que el 1994, 12 de cada mil s'enfrontaren a un embaràs no desitjat i només 8 acabaren la gestació. D'aquesta manera, un terç de les adolescents embarassades a Espanya el citat any optà per l'avortament, mentre que el 1987 només ho va fer el 7'57%. En nombres absoluts, 20.000 adolescents espanyoles quedaren embarassades el 1994 i 6.695 d'aquestes avortaren.

A Catalunya la situació és sensiblement diferent, ja que si el 1987 deu de cada mil joves quedaren embarassades i pràcticament totes tingueren el fill, el 1994 la situació havia canviat notablement i, encara que el nombre d'adolescents embarassades era el mateix (10 de cada mil), només la meitat tingué el seu fill, amb la qual cosa les qui optaren per l'avortament varen ser un 50%.

Delgado ha atribuït a factors socioeconòmics i culturals la major proporció de joves catalanes que opten per avortar, encara que ha destacat que el fet que el nombre d'embarassos no desitjats a Catalunya es mantingués el 1994 en els mateixos nivells que el 1987 posa de manifest que l'ús de l'anticonceptiu entre els joves d'aquesta comunitat no està molt estès.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.