algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Tolo Crespí, un mallorquí al Saló Gaudí

Dia denou presentarà la col·lecció «El jardí de les fades» dins l'espai destinat als nous creadors

Serà l'unic dissenyador de Balears al Saló Gaudí de Barcelona. I hi participa, dins l'espai destinat als joves creadors, per primera vegada. És per això que el seu taller del carrer de Can Campaner bull d'activitat. Ell és en Tolo Crespí. La col·lecció que presentarà: El jardí de les fades.

Per preparar el seu desembarcament ha rebut ajuda del Govern balear per assistència a fires. Tot i això, i com acostuma a passar, les coses van bastant endarrerides. «Com sempre, tot es fa a darrera hora», comenta el dissenyador. La col·lecció la composen 42 models, 42 peces úniques amb la màxima qualitat. Totes distintes. D'aquestes, desfilaran quatre conjunts, el màxim per dissenyador. Amb El jardí de les fades Crespí proposa un retorn a la natura, un retrobament interior. «Crec que s'ha de tornar als orígens, depenem de la natura, no ho podem oblidar», apuntà el dissenyador. És per això que utilitza materials com ara les gases, els organdís, el shantung, les sedes naturals... Pel que fa a l'estil, és molt variat però dins una mateixa línia. «El pantaló torna amb força. Pantaló recte, ample, pescador, fins i tot pirata. Mantenc la línia femenina però no ja extremadament marcada, sinó semiajustada», comenta el dissenyador que defensa una idea clara: «En la senzillesa es troba l'elegància». En aquest sentit, afegeix: «La passarel·la ha de donar la imatge que tu vols per la firma. La gent cada vegada més vol veure espectacle, però això no vol dir que s'hagi de ser recarregat per ser sofisticat».

Format a l'Escola Balear de Disseny, becat a Victorio y Lucchino, Tolo Crespí espera poder seguir treballant a Mallorca, encara que sigui com a base d'operacions. «Voldria tenir aquí el quarter general, encara que hi ha problemes tan bàsics com la manca de tallers», explicà. Per a més endavant, i si les coses continuen així, queda també el treball en roba per a homes. «Primer vull assentar-me bé en el disseny femení, però el masculí és un repte que em ve molt de gust afrontar», afirma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.