algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La Llonja de Palma acollirà el fresc «La conquesta de Mallorca»

El Museu Nacional d'Art de Catalunya i el Govern balear signen un conveni de col·laboració

57602
Jaume Gil i Eduard Carbonell presentaren les dues exposicions. | Pere Bota.

El fresc La Conquesta de Mallorca, datat del 1280 i que està format per quatre plafons que afranqueixen entrada a la sala d'art gòtic del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), ubicat a Barcelona, viatjarà a la Llonja de Palma l'abril que ve.

L'obra, que per primera vegada abandonarà l'MNAC, formarà part de l'exposició de peces gòtiques que arribarà a Palma després de visitar terres barcelonines.

Entre el desembre i el febrer, l'MNAC acollirà devers seixanta obres gòtiques al marc del conveni de col·laboració que el director general de Cultura, Jaume Gil, signà ahir amb el director de l'MNAC, Eduard Carbonell. Segons Gil, «aquest conveni ha creat uns vincles entre els tècnics del museu i del Govern que possibilitaran que es donin altres col·laboracions».

Amb motiu de l'intercanvi, la Llonja acollirà des del 22 de desembre fins al 28 de febrer un conjunt d'obres corresponents al període barroc, d'autors com El Greco, Zurbarán o Velázquez, que pertanyen a les col·leccions de l'MNAC i que han estat exhibides a Barcelona durant una exposició realitzada l'any 1996.

Peces gòtiques de pintura, escultura i gerreria, recollides de diferents museus, esglésies, monestirs i convents de Mallorca, es podran veure a la mostra del Museu d'Art Nacional, en una exposició que ha estat assegurada en tres mil milions de pessetes, «una quantitat que subratlla la seva importància», segons remarcà Jaume Gil.

Per fer la tria s'ha tingut en compte l'estat de les peces per garantir que poguessin viatjar. «L'estat de les obres era mitjà o bo, per la qual cosa només ha calgut fer una restauració senzilla o simplement una neteja», comentà Gil, i afegí que la restauració ha corregut a càrrec del Taller de Belles Arts del Museu de Mallorca, un projecte de la Fundació March.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.