cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
15°

Breus

• Joan Pons

Enregistra disc
El conegut baríton menorquí Joan Pons acaba d'iniciar a Barcelona l'enregistrament d'un disc amb Blau-Discmedi. Aquesta és una producció artística d'Antoni Parera Fons amb l'Orquestra Nacional de Catalunya i Simfònica de Barcelona i sota la direcció d'Antoni Ros Marbà. Aquest disc compacte inclourà una selecció de temes d'òpera escollits pel mateix Joan Pons i serà el primer disc que ofereix un recital d'aquestes característiques de l'artista menorquí, considerat com un dels millors barítons del món en l'actualitat. La sortida al mercat està prevista pel novembre i comptarà amb una campanya promocional a nivell estatal. Aquest és una de les fermes apostes de la discogràfica per a aquest Nadal. El mes de gener del 1999 es realitzarà la presentació internacional d'aquesta producció en el Midem de Canes 99. DdB.


• Música

Carl Mansker a Son Marroig
El pianista Carl Mansker és el protagonista del concert de Son Marroig de divendres a vespre. El pianista interpretarà obres de Mompou, Ravel, Messiaen i ell mateix. Mansker va néixer a Califòrnia el 1935. Tot i que continua fent concerts i classes actualment es concentra en la composició, ja al 1986 compongué El bon senyor Karnak, i treballa en la seva tercera òpera i acabà fa poc la seva Simfonia número 1 DdB.


• Bigas Luna

Dures crítiques per «Bambola»
La crítica portuguesa va ser contundent amb la pel·lícula Bambola del cineasta espanyol Bigas Luna, estrenada aquesta setmana al país lusità. No s'estalviaren adjectius negatius per qualificar la pel·lícula, protagonitzada per l'actriu Valeria Marini: «Enganxós», «dolent», «còpia mediocre de Marco Ferreri», «patètic», «calamitós». Un mitjà portuguès va qualificar Bigas Luna d'un «vertader vampir que no fa altra cosa que abusar dels actors per al seu imaginari privat d'obsessions». DdB.


• Príncep Enric

Inicia els estudis
El fill petit del príncep Carles i de la princesa Diana, el príncep Enric, de 13 anys, entrarà avui a Eton, el més selecte i car internat, on estudiarà amb el seu germà Guillem. Enric va superar amb èxit l'examen d'accés a l'internat, que s'enorgulleix d'haver format a més de 19 primers ministres britànics i de veure desfilar pels seus passadissos, des de la seva creació el 1440 pel rei Enric VI, gran nombre de representants de l'alta societat del país. EP/AFP.

• Noriega i Resines

Rodaran plegats
Els actors càntabres Eduardo Noriega i Antonio Resines iniciaran el mes d'octubre a Torrelavega el rodatge de la pel·lícula del realitzador local Pedro Telechea Punta Ballota 1998, en el qual participaran, com a extres, al voltant d'un centenar de veïns de la ciutat. L'acció de la pel·lícula gira entorn un jove que viu una història romàntica en la Torrelavega de final del segle XIX, on queda reflectida la vida quotidiana d'aquesta època. AGÈNCIES.

• Alex de la Iglesia

Nova pel·lícula
El cineasta basc Alex de la Iglesia ha començat el rodatge de Muertos de risa, una comèdia d'humor negre amb el teló de fons dels vells programes de varietats propis de la TV dels anys 70, cosa que coneix bé, ja que «la televisió és com la meva mare i la meva cultura és fruit de tot allò que veia a través d'aquesta finestra». Nino i Bruno (Santiago Segura i el Gran Wyoming) són una parella d'humoristes que duen junts 20 anys, el seu somni és sortir a programes com Directisimo, Aplauso o Fantástico. Ho aconsegueixen, però l'odi entre ells és inversament proporcional a la seva compenetració davant el públic, amb el qual acaben amb dispars en directe durant una gala de televisió. Ahir es varen rodar les primeres escenes en un estudi de televisió que reproduïa la nit del 1974, en què José María Iñigo va aconseguir que 34 milions d'espanyols veiessin com Uri Geller doblegava culleres amb la ment. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.