algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Punt i final al dol per Diana

Va tenir lloc una oració en presència de la família reial, pocs pelegrins i banderes a mitja asta

35522
Paris també va homenatjar Di i Dodi al Fayed.

El primer aniversari de la mort de Diana de Gal·les ha estat commemorat d'una manera sòbria, i ha marcat oficialment el final del dol, amb una oració en presència de la família reial, alguns centenars de pelegrins a Londres i les banderes a mitja asta en tot el regne.
La reina Isabel II va decidir transformar aquest primer aniversari de la mort de la princesa de Gal·les en «assumpte privat», per la qual cosa les càmeres de televisió només pogueren captar breus imatges de la família reial, abans d'una cerimònia religiosa en honor de Diana feta a Escòcia.
El seguici reial, encapçalat pel Rolls Royce negre de la reina, va arribar, sota un cel gris, a l'església de Crathie, prop del castell escocès de Balmoral. Isabel II, el seu espòs, el duc d'Edimburg, vestit amb un kilt (falda tradicional escocesa), el príncep Carles i els dos fills de Diana, Guillem i Enric, de corbata i vestit fosc, varen ser filmats durant breus instants.
El palau de Buckingham va agrair lacònicament diumenge horabaixa, en nom d'Isabel II, Carles i els seus dos fills de 16 i 13 anys, «els missatges i gests de simpatia en aquest trist moment».
El primer ministre britànic, Tony Blair, i la seva esposa varen assistir a la celebració, en presència dels 13 membres de la família Windsor, que va durar 15 minuts, després d'haver passat el darrer cap de setmana d'agost a Balmoral, complint així amb la tradició. Un any després d'haver qualificat Diana de «princesa del poble», amb l'invent així d'una denominació que es va fer popular, Blair va demanar els seus ministres la major discreció possible. En el reduït programa commemoratiu figuraven una missa en la catedral de Westminster i una cerimònia en el palau de Saint James, residència del príncep Carles, per als més pròxims a la princesa. Totes les banderes del regne varen ser hissades a mitja asta, mentre que centenars de rams de flors, menys que fa un any, cobrien les reixes del palau de Kensington, antiga residència londinenca de Diana. Uns pocs pelegrins que varen encendre espelmes i passaren part de la nit enfront del palau, manifestaren la seva tristesa per l'absència de demostracions de dol públiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.