cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Breus

• Ella baila sola

Nou disc pel setembre
Dos anys després de llançar al mercat el seu primer LP "del qual varen arribar a vendre més de 700.000 discs a Espanya" Marta i Marilia, el duo Ella baila sola, han enregistrat el seu segon treball, e.b.s., una fusió de ritmes pop i folk. El nou àlbum sortirà a la venda el pròxim 14 de setembre i l'1 d'octubre Ella baila sola el presentarà per a tothom a Buenos Aires. Alguns dels temes d'e.b.s., com Que se me va de las manos, en el qual es parla del final d'estiu, o El tiempo de mi felicidad, sobre alguns dels moments en la vida tan agradables com breus, ja s'han sentit en algunes de les actuacions que el duo ha realitzat durant els mesos d'estiu.EFE.

• Montxo Armendáriz

«Secretos del corazón» obre cicle
La pel·lícula de Montxo Armendáriz Secretos del corazón obrirà el pròxim 3 de setembre a la Expo de Lisboa el cicle Clásicos y Modernos del cine español, coordinat pel director Luis García Berlanga. El programa d'aquest cicle, que comptarà amb 34 llargmetratges i un curt, pretén fer un repàs per la història de la filmografia espanyola des dels anys 40 fins al moment actual. Pel·lícules com Tristana (1969), de Luis Buñuel, Mujeres al borde de un ataque de nervios de Pedro Almodóvar o La calle sin sol (1948), de Rafael Gil, formen part del programa, que es desenvoluparà entre el 3 i el 21 de setembre a la Cinemateca Portuguesa de l'Expo de Lisboa. Completen el programa films com Plácido, de Luis García Berlanga;, Calle Mayor, de Juan Antonio Bardem; El bosque animado, de José Luis Cuerda, Tesis, d'Alejandro Amenábar; El amante bilingüe, de Vicente Aranda; o Mi querida señorita, de Jaime de Armiñán. Directors, actors i personatges del món del cinema intervindran a la presentació dels llargmetratges. EFE.

• Bill Clinton

Vol que els astronautes vagin a Granada
El president dels Estats Units, Bill Clinton, animà l'equip d'astronautes que viatjaran en el transbordador Discovery, en què per primera vegada hi anirà un espanyol (el madrileny Pedro Duque), que visitin Granada quan tornin del seu viatge espacial. Va ser Pedro Duque qui ho va comentar a Juan Manuel García Ruiz, director de l'Institut d'Estudis Cristal·logràfics de Granada, que desenvolupa un projecte d'aplicació per a la indústria farmacèutica que els astronautes experimentaran a l'espai. EFE.

• Miguel Izu

Un porc guanyador
Un animal batejat amb el nom de Miguel Izu va guanyar la carrera de porcs celebrada a darrera hora d'ahir a la localitat d'Arazuri. Aquesta prova esportiva és ja tradicional i els seus participants compten amb noms tan suggerents com Barcina, Garzón o Beriáin, que sense cap dubte fan recordar persones que han estat actualitat en el darrers mesos a la Comunitat Foral. Aquesta peculiar carrera l'originà la penya Itxaropena. El recorregut que han de fer els porcs comprèn 450 metres de distància entre el barri nou i el palau d'Arazuri. Diversos joves corren a gran velocitat amb els animals perquè no es desbaratin ni surtin del trajecte marcat, com ha ocorregut en alguna ocasió. E.P.

• Productes «miracle»

Provoquen problemes seriosos
Totes les persones que utilitzen remeis màgics i dietes miraculoses per aprimar acaben en la consulta del metge amb algun problema seriós, va dir el catedràtic de Fisiologia de la Facultat de Medicina de la Universitat d'Extremadura (UEX), José Enrique Campillo. Aquest catedràtic alertà dels perills i dels problemes que provoquen els productes i les dietes que prometen aconseguir el pes ideal en pocs dies i sense grans esforços, i recordà que «els miracles no existeixen». En la seva opinió, seguir dietes exagerades i sense cap tipus de control o consumir alguna «subtància estranya» per perdre els quilos acumulats durant les vacances o després de diversos mesos d'excessos pot produir algun trastorn metabòlic. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.