nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

La minisèrie documental 'La Paca, matriarca de la droga' d'IB3, disponible a Amazon Prime Video

170997

La minisèrie documental 'La Paca, matriarca de la droga' d'IB3 està disponible a partir d'aquesta setmana a la plataforma Amazon Prime Video en versió original (català) i en espanyol.

‘La Paca, matriarca de la droga’ és una minisèrie documental de dos episodis, realitzada en col·laboració amb Cinètica Produccions i dirigida per Victòria Morell. Es va estrenar a IB3 Televisió el juny del 2019 i més de 140.000 espectadors varen veure la minisèrie en qualque moment quan es va emetre a IB3 Televisió.

L’ascens i la caiguda de 'La Paca'
'La Paca, matriarca de la droga' narra l'ascens i la caiguda de la matriarca de la droga, Francisca Cortés Picazo, coneguda com la Paca. Es va convertir en una de les més grans narcotraficants de la història de l'Estat espanyol. Des del poblat de Son Banya, els tentacles de la matriarca s'estengueren per tots els extractes socials, arribant a empresaris, polítics i policies.

Durant dècades, l'imperi de 'La Paca' va créixer exponencialment, tant com la seva fortuna. Propietats, negocis i molts de doblers enterrats a Son Banya. A partir de l'any 2000, però, la seva immunitat comença a trontollar. Dues operacions policials acabaren amb el seu imperi. D'una banda, el cas Son Banya, que va deixar en evidència la corruptibilitat d'un membre de la Policia espanyola i, d'altra banda, l'operació Kabul que, el 2009, culmina amb l'empresonament del clan de 'La Paca'.

La sèrie documental disposa de més d'una desena d'entrevistats. Des de membres del cos judicial que participaren a diversos judicis contra el clan de 'La Paca', a forces policials que investigaren els clans de la droga, d'advocats que els defensaren i periodistes que cobriren tots els judicis i investigacions. Durant el documental, s’hi poden veure també fotografies inèdites del clan de 'La Paca', així com documentació en exclusiva oferides per la policia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.