nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
23°

[VÍDEO] 'L'autodeterminació damunt la taula', disponible a YouTube

El Cercle Mallorquí de Negocis ha decidit posar a disposició del públic en general el documental 'L'autodeterminació damunt la taula'. «Davant els moments que s'acosten, hem decidit deixar obert al públic el documental que vàrem promoure aquest passat any».

Des del Cercle creuen necessari escoltar què diuen els màxims experts internacionals en la matèria i animen a compartir el documental amb tota la gent a qui li pugui interessar. Hi és disponible la versió en català i la versió en anglès.

El documental

El Cercle Mallorquí de Negocis és qui ha posat en marxa el film, que ha estat coproduït per Mallorcashoot i Alvent Produccions. En aquest treball dirigit i guionitzat per Pere Sánchez, realitzat per Carlos Sanchiz i editat per Albert Sánchez, els esmentats experts parlen de la raó de l'existència d'aquest dret, de la seva aplicació pràctica en casos recents com Kosovo, Crimea o Escòcia, i de la relació que poden tenir amb casos potencials com Catalunya, les Illes Balears o el País Valencià.

El professor de Dret Constitucional Sebastià Rubí hi aporta una mirada des del punt de vista de la Constitució espanyola i les seves possibles lectures. Albert Pont, President del Cercle Català de Negocis, i Pere Sampol, exvicepresident del Govern de les Illes Balears (PSM), expliquen quin tipus d'Estat voldrien construir als seus territoris i quines creuen que són les passes a seguir per aconseguir-ho. Per la seva banda, l'expresident del Parlament de les Illes Balears, Joan Huguet (PP), exposa per què creu que el dret a l'autodeterminació no és aplicable en cap dels territoris de l'Estat Espanyol dins el marc jurídic actual.

És aplicable aquest dret dins la Unió Europea? Preval sobre el principi d'integritat territorial? És un dret reservat i ja aplicat a les antigues colònies o s'ha de seguir desenvolupant en funció dels casos que es presentin? Respostes a totes aquestes i d'altres qüestions, i des de les diverses sensibilitats, és allò que cerca 'L'autodeterminació damunt la taula' amb una sola premissa: el diàleg és obert i el futur està per escriure.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.