algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

El documental d'Alpha Pam ja és una realitat

Imatge de la sala on s'estrenà el documental. | Pere Bota

El documental Muerte accidental de un inmigrante. El caso Alpha Pam s'ha estrenat aquest dimecres al Cine Ciutat de Palma amb un gran èxit d'afluència. El film narra la història d'Alpha Pam, l'immigrant senegalès que va morir per una tuberculosi no diagnosticada a Mallorca el 2013.

A partir de la història de Pam, el document visual, dirigit per Pedro de Echave i finançat mitjançant una campanya de crowdfunding, analitza la situació que viuen els immigrants sense papers des de la reforma que els va retirar la targeta sanitària i només els permet tenir accés a la sanitat pública a través d'urgències.

«Un drama que dia a dia segueix afectant milers de ciutadans», assenyalen en una nota de premsa els responsables d'aquest projecte.

L'argument
Kalidou Gaye ha perdut el seu amic de la infància, Alpha Pam, amb el qual residia al nord de Mallorca. Al seu país, el Senegal, on l'esperança de vida és de 59 anys, i a Espanya és de 81. Malgrat això, el seu amic Alpha mor a Europa amb només 28 anys víctima d'una malaltia curable, la tuberculosi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.