algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
22°

El PI de Palma acusa PP-VOX de «matar la nostra llengua»

El PI de Palma ha exigit a l'Ajuntament que «rectifiqui i faci marxa enrere» amb la decisió que el català no sigui un requisit per als treballadors públics de la institució. «Cort situa la nostra llengua com un idioma de segona», han considerat.

La presidenta de la formació a Ciutat, Catalina Barceló, ha subratllat que el Consistori «ha de ser pro Mallorca i l'única manera de ser-ho és tirant cap enrere aquesta decisió de delegar el català a un mèrit i no a requisit».

Així s'ha expressat després que el ple municipal aprovàs aquest dimecres una moció de VOX que recull que s'hauran de definir abans de l'1 de juliol 2024 els llocs de feina dins l'Ajuntament de Palma o de les empreses i organismes municipals, que requereixin el requisit del català, així com l'eliminació per a l'accés a la funció pública o per a promoció interna o en concurs de trasllat o canvi de destí, el requisit del català en aquells llocs que només es consideri mèrit i no requisit el català.

El PI ha declarat que VOX «no pot marcar i decidir les polítiques de l'Ajuntament. Ja sabem qui mana en Cort i no és el PP», ha assegurat Barceló.

A més, ha considerat que aquestes polítiques són «discriminatòries» i «situen al català com un idioma de segona i totalment prescindible». «És una manera de matar la nostra llengua», ha lamentat.

Amb tot, Barceló ha subratllat que «l'única manera de garantir el bilingüisme és que tots els treballadors públics coneguin i utilitzin els dos idiomes». «Si només s'utilitza el castellà, la nostra llengua morirà», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tramposa, fa 28 dies
@Unaperaquí,

Ara resultarà que la culpa dels pactes amb el PP és d'aquells que no vos voten.
Si sou lo mateix que el PP, però amb rebosillo.
Quatre gotes de mallorquinitzat folklòrica, però la política destructora de la terra i la societat de la dreta de sempre.
Valoració:4menosmas
Per Unaperaquí, fa 28 dies
Si enlloc de demanar-los que trenquin pactes els votam, potser no els farà falta fer pactes, no? Que en la política institucional sovint no en queda d'altra que pactar. I mentre noltros anam de tiquismiquis, els partits espanyols se'ns mengen ben menjats.
Valoració:1menosmas
Per ¿¿¿???, fa 29 dies
Y eso del Pino, qué es?
Valoració:-22menosmas
Per Rebosillo, fa 29 dies
Aquests peperos amb rebosillo no són de fiar. Si ho fossin ja haurien trencat els pactes que tenen amb els peperos amb mantilla.
Valoració:9menosmas
Per Així és, fa 30 dies
Ni més ni manco.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente