cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

MÉS per Mallorca presenta una PNL perquè el 26 de desembre sigui festiu prioritari

225381

MÉS per Mallorca ha presentat una proposició no de llei (PNL) en el Parlament perquè el Govern espanyol «permeti» al Govern tenir més marge de maniobra sobre els festius i que el 26 de desembre passi a ser un festiu prioritari.

Els ecosobiranistes han recordat que en els últims 20 anys aquesta data no ha estat laborable en sis ocasions -2012, 2015, 2017, 2018, 2023 i 2024-, encara que en aquests casos fins a 42 dels 67 municipis de les Illes l'han declarat festivitat local, segons ha explicat MÉS.

El portaveu de la formació en el Parlament, Lluís Apesteguia, ha indicat que la normativa estatal deixa «molt poc marge de maniobra a les Comunitats Autònomes; en el cas de les Balears, de facto, el Govern pot decidir sobre un dia festiu, si algun dels 12 estatals no cau en diumenge». Des de fa anys, el Govern ha triat l'1 de març, que segons l'Estatut d'Autonomia és el dia de les Balears.

Segons el diputat, això fa que els anys en què hi hagi pocs o cap festiu estatal que coincideixi en diumenge, les altres festes tradicionals de les Balears com el Dilluns de Pasqua o la Segona Festa de Nadal --26 de desembre-- «corren el perill de ser laborables», per la qual cosa ha considerat «necessari que l'Estat doni més capacitat de decisió a les Comunitats».

Per això, MÉS per Mallorca proposa que el Parlament insti el Govern a canviar el Reial decret que regula els dies festius perquè les autonomies puguin decidir més dies festius.

Així mateix, en la mateixa PNL, la formació demana al Govern que el dilluns següent a Pasqua i el 26 de desembre, conegut com Segona o Mitjana Festa de Nadal, siguin «prioritaris» dins de la capacitat d'elecció que té l'Executiu autonòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Defensem les nostres festes, fa 7 mesos
Ja era hora!
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente