nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
18°

La polèmica lingüística d'aquesta setmana entre els socis PP i VOX és una PNL sobre «lliure elecció de llengua»

Els socis PP i VOX surten a una polèmica per setmana en un dels objectiu que, se suposa, comparteixen: l'arraconament de la llengua pròpia de les Balears i la seva substitució pel castellà.

El PP ha mostrat el seu desacord amb la proposició no de llei (PNL) registrada aquest dilluns pels seus socis, els neofeixistes de VOX, per a implantar allò que ells anomenen «lliure elecció de llengua» en totes les etapes educatives en el curs 2025-2026 i ha insistit que el temps sobre com implementar les mesures de l'acord de govern PP-VOX «el marca el Govern».

La portaveu del PP en el Parlament, Marga Durán, ha assenyalat que «no estan d'acord» amb el text que els va enviar VOX aquest cap de setmana, per la qual cosa ha apuntat que «votaran en conseqüència» i que «presentaran les esmenes oportunes».

Durán ha insistit que en l'acord de govern «no hi ha cap calendarització», ni es «va definir l'aplicació de les mesures». «Per tant, el temps de com aplicar les mesures el marcarà el Govern i, en aquest cas, la Conselleria d'Educació i Universitats, amb total respecte al pacte», ha matisat.

La portaveu parlamentària ha recalcat que el PP va traslladar a VOX que «no compartien el contingut» i que es tracta d'una proposta de VOX però a la pregunta de si votaran en contra de la PNL, no ha donat resposta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A. Cirer, fa devers d'un mes
"Amb total respecte al pacte", quan, unes línies més amunt, diu que l'acord no defineix l'aplicació de les mesures... Com la presidenta quan afirma que no hi haurà confrontació per mor de la llengua...
Us deslegitimau tots solets.
No toqueu el català a l'escola. Ni a l'administració ni enlloc. Els problemes que no tingueu amb els socis, us els trobareu al carrer.
Valoració:26menosmas
Per Fora feixistes de les nostres escoles, fa devers d'un mes
Els doblers públics que rep VOX, enlloc de quedar-se se al partit, desapareixien cap a una fundació seva.
De moment, ja han detectat la desaparició de set mil.lions d'euros.
Més els valdria tractar d'explicar aquest "joc de mans", que no ficar- se a dins de les escoles per brutejar un treball que ells desconeixen.
Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente