muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
17°

MÉS demana retirar de l'ordre del dia la protecció del monument feixista de la Feixina

221487

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha avançat que la formació exigirà aquest dimarts a la Comissió de Patrimoni la retirada de l'ordre del dia la declaració del monument feixista de la Feixina com a Bé Protegit. Alzamora explica que no només hi ha pendent el pronunciament del Tribunal Constitucional, sinó que des de l'inici de l'expedient hi ha hagut un canvi legislatiu que impediria no només la protecció sinó que obligaria a la seva demolició, d'acord amb la Llei de Memòria Democràtica de 2022.

D'acord amb això, Alzamora ha explicat que la urgència amb la qual actua el pacte PP-VOX al Consell respon a una estratègia dels dos partits, en l'àmbit local i insular, per a protegir el monòlit feixista sense esgotar la via judicial i intentant eludir una reobertura del cas a partir de la nova legislació. Tot, ha afegit, «amb la intenció de dificultar així la reversió de la declaració de Bé Protegit. De fet, el portaveu ecosobiranista ha recordat que el pacte PP-VOX a Cort no ha esperat tampoc al pronunciament del Tribunal Constitucional i ha cancel·lat el contracte de demolició del monument. «Tot plegat ens fa pensar que hi ha un acord per a dificultar una possible retirada del catàleg de béns protegits o fins i tot esbucar el monòlit si així ho decideix, finalment, el Tribunal Constitucional», ha remarcat.

En aquest sentit, el portaveu de MÉS a la institució insular ha recordat que tant el PP com VOX sempre s'han mostrat partidaris de mantenir el monument franquista i que ara intenten protegir-lo obviant que la legislació vigent reconeix el monòlit com un símbol d'exaltació franquista i obre la porta a l'esbucament. Amb la legislació de 2007, la vigent quan es va iniciar l'expedient, aquesta possibilitat era més confusa. Amb tot, i en espera de poder posposar la votació, Alzamora ja ha dit que si no és així, MÉS votarà en contra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ja ho val!, fa 2 mesos
Quina democràcia? La "democràcia" de prohibir tot quant no vagi amb les idees dels que comanden?
Però, com que hi ha franquistes que s'atreveixen a dir que Franco va dur la democràcia, ja se pot esperar qualsevol barbaritat, sortida de la boca dels feixistes que cada dia vénen a emmerdar aquest diari
Què passa? Tal vegada és que la feina informàtica la fan de manera gratuïta, que no els queda altre remei que cobrar- s'ho de la tropa franquista, que paguen per deixar les seves brutors i els seus insults, escrits per aquí? És això el que passa, o és que s'en f0ten de noltros?
Valoració:5menosmas
Per MMXXIX, fa 2 mesos
No vulguem passar per alt que el franquisme arrelà fort a Mallorca, tant en la seva versió política com sociològica, i que encara hi ha molta gent que l'enyora.
Valoració:4menosmas
Per nina, fa 2 mesos
Per a noltros sa Feixina és un bon pipí-can que sa societat podria amortitzar un poc més. Quin millor ús cívic li podriam donar ?
Valoració:4menosmas
Per Guillem, fa 2 mesos
Haver de sofrir aquest patracol inaugurat per Franco, es indignant i sols satisfà al bàndol dels vencedors del cop d'estat de les dretes espanyoles després de perdre les eleccions a l'any 1936. Es un símbol d’humiliació dels vençuts i de glòria als enemics de la democràcia, es miri com es miri.

Valoració:6menosmas
Per De Asprer, fa 2 mesos
Ay como duele la democracia … y la justicia.
Valoració:-4menosmas
Per Ah, ah, ah, fa 2 mesos
Aquest senyor Alzamora, on l'han anat a cercar? Superarà les marques dels polítics més coneguts. O sigui que els progres de Cort i del Consell mantigueren cap per amunt el moneiot de sa Feixina i ara ell demana al PP que l'esbuqui. Que torni na Busquets!.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente