cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Filibusterisme judicial al TC espanyol: magistrats conservadors aprofiten la majoria a la sala de vacances per tombar els recursos dels exiliats catalans

Nova actuació en clau partidista del Tribunal Constitucional espanyol. Jutges actuant com a filibusters. Tot val contra l'independentisme català.

La sala de vacances del Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha inadmès a tràmit dos recursos d’empara, segons que ha avançat els diari espanyol El País. Concretament, els dels eurodiputats exiliats Carles Puigdemont i Toni Comín en contra del seu processament –arran de la derogació de la sedició– i les ordres de detenció pels delictes de malversació i desobediència.

Els magistrats conservadors nomenats pel PP, César Tolosa i Concepción Espejel, han aprofitat la majoria a la sala de vacances, que dirimeix els afers durant l’agost, per tombar els recursos dels exiliats, tot al·legant que era urgent que el TC es pronunciàs. En aquest sentit, ha argumentat que Puigdemont i Comín havien demanat la suspensió cautelar de les ordres de detenció mentre no es resolia el fons del cas.

L’altre membre de la sala, la magistrada Laura Díez (nomenada pel govern de Pedro Sánchez), ha emès un vot particular criticant l’actuació dels seus companys, amb l’argument que els recursos no s’havien de resoldre d’urgència, sinó que s’havien d’admetre a tràmit per la seva transcendència constitucional especial. A parer seu, aquest afer s’havia de dirimir en el ple del TC i no pas en la sala de vacances. Així mateix, ha dit que s’hauria oposat a les cautelars i a la suspensió de les ordres de detenció.

L’advocat de Puigdemont i Comín, Gonzalo Boye, ha lamentat d’haver-se tornat a assabentar de la decisió del TC pels mitjans de comunicació. «Els mitjans, sempre més àgils que Lexnet (el sistema de comunicacions legals)», ha declarat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @Carlos Villalta, fa 12 mesos
Probablement el que no ho sap ets tu. Dones massa proves d'incultura i de racisme.
Arruix els fatxas!
Valoració:5menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 12 mesos
Filibusterismo? Pero saben qué significa eso? Menudo nivel.
Valoració:-2menosmas
Per Guillem, fa 12 mesos
La justícia espanyola amb mans de jutges de dretes, a ficada de ple en la política, no imparteix justícia, ni tampoc es la seva intenció. La mal anomenada justícia “de dretes” espanyola, dicta sentències judicials en temps i forma que sempre s’acarnissen amb els opositors polítics i beneficien clarament als conservadors de les essències del règim franquista.

Valoració:11menosmas
Per Comèdia, fa 12 mesos
Pel que fa a Catalunya no hi ha magistrats progressistes ni conservadors. Ho hem comprovat i ho tornarem a comprovar. Això d'aquesta darrera resolució no és més que una anècdota. Laura Diez nomenada per Pedro Sanchez? Això ja ens ho aclareix tot.
Valoració:-5menosmas
Per M.Rajoy, fa 12 mesos
La Sala de vacances, amb majoria de dretes, ha aprofitat per fer de les seves.
Valoració:9menosmas
Per Est, fa 12 mesos
Eixos magistrats adictes a un partit no es mereixen el més mínim respecte social. Per a que després es queixin de si la gent vol desvincular-se d'espenya, és que ells no respecten res ni ningú. La democràcia per a ells és un conte o un joc. Haurien de fer fora a tots els magistrats tramposos, antidemocràtics. Definitiu.
Valoració:10menosmas
Per Fica nassos, fa 12 mesos
Duré un ciri a la Sang si...
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente