cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 20°
29°

Gili: «Primer volen acabar amb la nostra identitat i ara volen desmuntar l’autonomia balear des de dins. No ho podem consentir»

El president d’El Pi-Proposta per les Illes Balears, Tolo Gili, ha assegurat que VOX «vol acabar amb l’autonomia balear des de dins les institucions. O ens ajuntam sense cap retret ni mania o ens treuen de ca nostra», ha assegurat el dirigent de la formació després d’escoltar les declaracions de Gabriel Le Senne, nou president del Parlament, que explica que vol recentralitzar les competències autonòmiques.

«Si actualment tenim les llistes d’espera col·lapsades i les gestionam des de les Balears, imaginau si les competències fossin a Madrid… estaríem anys i anys per tenir resposta», ha assegurat Gili.

«Està confirmat que les competències, com més a prop millor. Es gestiona millor des de Balears. No podem tornar ni una sola competència a l’Estat. La Justícia es gestiona des de l’Estat i tot són conflictes perquè no tenen un interlocutor vàlid a les Illes Balears que pugui resoldre els problemes. Així estan, que fa mesos que estan en conflicte», remarca.

Gili ha assenyalat que El Pi és «un partit que neix a les Balears per fer feina per les Illes Balears i millorar la vida de les persones que viuen a les Illes Balears i això és pel que lluitam. Com més a prop estiguin les competències per gestionar millor. És més fàcil resoldre un problema dins ca nostra, que si hem de demanar permís i sol·licitud a l’Estat per canviar una fanal. Tornam 40 anys enrere i això no pot ser».

«Demanam el transpàs de competències de Justícia, de Costes i Litoral així com toca i de totes les que estan establertes a l’Estatut d’Autonomia», diu Gili.

«Desmuntar l’autonomia balear des de dins és el que han votat 62.000 persones. El dubte és si són conscients del seu vot. Tant si la resposta és sí, com si és no, és molt preocupant aquesta societat que s’està conformant. O ens ajuntam sense cap retret ni mania o ens treuen de ca nostra», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
"No lo podemos consentir". Pues vale.
Valoració:-3menosmas
Per Tomeu Colom, fa dervers d'un any
Una, de les sis o set, causes de l'enfonsament del Pi has estat tu, ets un vulgar lacai del culpable número u. Heu destruït el projecte solets, no culpis a la societat, quan s'és porqueria, és el que passa.
Valoració:7menosmas
Per Destroyer, fa dervers d'un any
Dicen: Que estan las listas de espera colapsadas, paro que sería peor si la gestionasen desde Madrid. Eso sí todo muy en catalán para expulsar a los mejores medicos.
Votemos: incompetentes embusteros o adivinos.
Valoració:-22menosmas
Per Antifa, fa dervers d'un any
Ya, pero es que sois irrelevantes, gili….
Valoració:-5menosmas
Per Som- hi, fa dervers d'un any
El que volen és anticonstitucional. Treballem perque els il.legalitzin, abans de que ho facin ells amb els altres partits i sense cap motiu.
Valoració:14menosmas
Per Xesc, fa dervers d'un any
Allò que caracteritza la identitat de les Illes Balears és la catalanitat. La cosa que s'ha de reforçar és el sentiment de pertinença a la nació catalana. Sense això només hi haurà provincianisme espanyol i, per tant, conformisme.
Valoració:15menosmas
Per Curro Quimenes, fa dervers d'un any
Què, ja has venut cap botijen als guiris, destroyer?
Valoració:7menosmas
Per Yomismo, fa dervers d'un any
Se hará lo que digan los ciudadanos en las urnas
Valoració:-8menosmas
Per Destroyer, fa dervers d'un any
"Quieren acabar con nuestra identidad". ¿Consigna facha o progre?. Votemos.
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente