algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.55°

Bildu demanaria una «nova vertebració territorial dins una Espanya plurinacional» a canvi del suport a Sánchez

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha ofert aquest diumenge una valoració sobre el present i futur electoral tant al País Basc com a l'Estat espanyol. En essència, creu que Pedro Sánchez «pot guanyar» les eleccions generals del 23 de juliol.

Respecte a un possible suport de la coalició a la seva investidura, assegura s'hauria de parlar «amb molta serenitat que Espanya és un Estat plurinacional i repensar la vertebració territorial». Otegi reflexiona també sobre l'independentisme i, després de negar que hagin relegat aquest tema, afirma que l'independentisme «necessita ser al govern i demostrar que governa per a tothom». Al seu judici, això permetrà que la «gent abraci el projecte independentista de manera majoritària».

Davant els potencials rivals més propers, Otegui afirma que «no tenen gens de por» que part del seu vot vagi a Sumar i creu que en les eleccions del 28M han crescut més per la part del Partit Nacionalista Basc que per la de Podemos. Així, creu que part del seu electorat recent ve dels sectors nacionalistes desencantats amb el PNB, que no votants tradicionals d'esquerra espanyola.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fracàs, fa 11 mesos
Ja hem vist a on en s'ha conduït el trípode ERC, PSOE, Bildu, al domini de la dreta que arrasa i a la derrota de l'independentisme a Catalunya. Bildu? Sí, ha pujat de vot a costa d'haver tornat bons al.lots. I ara què volen, una mena d'Espanya federal? Idò com na Colau i n'Armengol. El nacionalisme espanyol encantat, inclosos els demagogs de VOX, tot i que en aquest darrer cas no ho reconeixaran perquè tenen encomanada la feina de fer creure a la gent que les coses sempre poden anar pitjor de lo que ja van. La feina d'espantar-nos perquè siguem més bons al.lots.
Valoració:0menosmas
Per La realitat, fa 11 mesos
Si Espanya no canvia de model i passa al federalisme, el dis menys pensat farà un tro i se desfarà de veritat.
Però a Sánchez de moment li convé més callar fins passades les eleccions. Perque a la majoria, i també d'esquerres, no els entra a dins del capet i serien capaços de votar als nazifatxes, just per aquest motiu.
Valoració:0menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 11 mesos
Vaig tenir un client d'Albacete i em va dir "els qui ens volem independitzar dels independentistes som nosaltres (els del Sud)". Només el fet de proposar un nou model d'Espanya amb Navarra i Euskadi causa un malson a molts d'espanyols. Molts s'estimen més fer-se musulmans o anar a Dubai o Emirats Àrabs (Joan Carles de Borbó, Gerard Piqué, Rubiales...). És broma... Però la veritat que el trípode PSOE-Bildu-ERC sense armes de foc fa mal a molta gent que realment no accepta Hispania, un concepte que es comença a desenvolupar a la Mediterrània i als Pirineus. Gent que voldria estar fora d'Europa. Que té por. I qui té por no deu tenir confiança. Salut.
Valoració:8menosmas
Per de cap manera, fa 11 mesos
De ninguna manera.
Este y Sánchez un día u otro desaparecerán y la "nueva vertebración" (España rota y roja), quedaría para el futuro.
De cap manera.
Valoració:-6menosmas
Per ???, fa 11 mesos
Ja no demanen la independència? Uns altres que també s'han rendit.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente