cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

Unides Podem denuncia la «impunitat» amb què l’extrema dreta destrueix materials electorals i amenaça els voluntaris

La coalició Unides Podem (Esquerra Unida i Podem) s'ha vist obligada a denunciar públicament els nombrosos atacs que reben tant les persones que, voluntàriament, munten taules informatives pels diferents municipis i barris de les Balears, com tota la seva publicitat electoral (cartells en plafons públics autoritzats, pancartes situades a la via pública…). A una setmana de la jornada de votació, el nombre d’inicidents registrats per la coalició és alarmant, «ja que mai en la seva història s’havien registrat tants atacs, tant diversos i amb un to tan violent».

Tot i que sempre hem vist com alguns cartells o pancartes col·locades en espais públics i autoritzats són vandalitzats, la campanya d’enguany, per a les eleccions del 28 de maig, està «rebent un autèntic cúmul d’agressions a pràcticament tots els municipis als quals es presenta la formació», apunten.

Només donar el sus a la campanya, el passat dia 12 de maig, Unides Podem ja va veure arrabassats tots els cartells col·locats a Capdepera. A Inca, més del cinquanta per cent de tots els cartells i pancartes col·locades varen ser arrencades; a Son Sardina, una de les principals pancartes ha estat pintada amb esprai (amb el lema 'Viva Vox'); a Palma, diversos barris han hagut de reposar els materials, alguns d’ells més d’un pic en una setmana.

A banda dels atacs soferts a tots els materials, també les taules informatives han sofert violència verbal, amb insults i amenaces constants cap als voluntaris que, a diari, munten paradetes i reparteixen materials a la via pública, lamenta Unides Podem.

Des de la coalició asseguren que elaboren un informe per a emprendre possibles accions legals, contra les persones reconegudes i de les quals es tenen proves, ja que la major part dels atacs s’han duit a terme amb nocturnitat i, a banda de les pintades a favor de l’extrema dreta, no es té cap indici sobre la seva autoria.

Finalment, fan una crida a tota la ciutadania «perquè la violència i les pràctiques intimidatòries no ennigulin la democràcia i la participació»: «Votar és un dret fonamental de les persones per a prendre part en processos públics de presa de decisions i manifestar-hi la seva voluntat. Aquest dret que no només s’ha de veure respectat el dia dels comicis, sinó durant tota la campanya electoral i el joc brut i les pràctiques antidemocràtiques no poden tenir cabuda».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa 11 mesos
Com a Turquia, on sa cosa és més descarnada i on també tenen eleccions aquest diumenge
Valoració:-1menosmas
Per antifa (el ver), fa 11 mesos
Arruix els supremacistes i els fatxes !
Salut i independència !
Valoració:7menosmas
Per arruix, fa 11 mesos
Que os vote Txapote.
Valoració:-5menosmas
Per Pancartes, fa 11 mesos
No són les pancartes que vos hauríen de preocupar, és la notícia que publica avui el dBalears. 200.000 persones en risc de pobresa severa. Que no dèieu que feríeu una revolució quan vàreu començar? I ara veniu amb el victimisme de la pancarta? Feis pena, no és estrany que hagueu acabat com heu acabat, en no res.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente