cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El GOB exigeix «compromís polític real» amb el medi ambient i presenta un programa de propostes

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha presentat aquest dilluns un document de propostes polítiques de cara a les eleccions per demanar compromís en la lluita contra el canvi climàtic i amb la transició eco-social de les Balears.

«En el context actual de crisi sistèmica, ecològica i social, ens sentim amb l’obligació d’exigir que es prenguin mesures contundents, amb visió a futur i compromís dels grups polítics per poder facilitar el camí de la transició tan necessari per a les nostres Illes i garantir el benestar de les generacions futures», ha demanat l'ONG als diferents partits polítics.

Des del GOB han remarcat que un dels eixos principals de les polítiques pels pròxims 4 anys s’ha de centrar en la protecció del territori, «arribant a un pacte social per dur a terme una transformació radical del model actual». Han demanat «compromisos reals» per aturar el creixement urbanístic, revisar els plans urbanístics vigents i tot «sense oblidar els impactes socials de les mesures que es prenen».

També han posat èmfasi en les polítiques d'infraestructures: «cal deixar de construir o ampliar estructures que tenen alts impactes ambientals com carreteres o ampliacions d’aeroports».

La conservació de la biodiversitat resulta un altre dels eixos estratègics que l'entitat creu que s’ha de tenir en consideració en totes les propostes polítiques, i això passa per «crear una economia social lligada a la protecció, així com evitar la pèrdua patrimonial».

A més, el GOB ha destacat la necessitat de completar i reforçar la xarxa d’espais naturals protegits, de dissenyar i impulsar una estratègia balear de bioseguretat i situar l’educació ambiental com a eix transversal de la transformació social.

«Legislatura rere legislatura contemplam com el compromís polític en matèria de medi ambient és insuficient o es queda damunt el paper, en declaracions d’intencions o amb mesures buides sense dotació de recursos per aplicar-les correctament», han denunciat des del grup.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per canviclimàtic, fa dervers d'un any
Als del GOB ja els hi va bé que consumim energia d'ENDESA, mai renovables, que embruten les vistes, volen tota la brutó al pati del veí

ME GUSTA0
Valoració:-1menosmas
Per Pep, fa dervers d'un any
Votaré a la Cup Palma el mes de maig.
Valoració:1menosmas
Per Compromís real?, fa dervers d'un any
Tanys d'anys d'experiència que tenen i demanen compromís real abans de les eleccions? No importa que es preocupin que abans de les eleccions tothom es comprometrà realment. Però això no garanteix que després facin una altra autopista com la de Campos i tots els desastres que ha denunciat Terraferida.
Valoració:5menosmas
Per Anti tot, fa dervers d'un any
Ido que es presentin a ses eleccions
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente