algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Podem proposa convertir el Palau de Marivent en museu

«Des de fa anys s'aporten milions d'euros de la gent treballadora per mantenir una casa de vacances»

Podem ha demanat convertir el Palau de Marivent en museu i escola d'art, a més d'obrir-ho al públic i eliminar l'ús privatiu de la Casa Reial, segons han informat el responsable d'Horitzó Republicà, Rafa Mayoral, i la candidata a la presidència del Govern, Antònia Jover, aquest dimecres en una roda de premsa enfront del palau.

«Des de fa anys s'estan aportant milions d'euros de la gent treballadora perquè això sigui una casa de vacances i segueixi tancat el museu. Nosaltres volem que el museu es reobri ja, es converteixi en una escola d'art i que el poble tengui dret a utilitzar els 3.000 metres quadrats d'espais de zones verdes», ha manifestat Mayoral.

A més, ha lamentat la «pèrdua d'una enorme col·lecció artística» i ha criticat que per culpa de l'«obscurantisme i l'opacitat amb tot el relacionat amb la monarquia no hi ha possibilitat de poder accedir als documents que puguin mostrar que és el que ha ocorregut amb les peces».

«Ni tan sols hem pogut accedir al catàleg complet d'obres que van ser perdudes precisament perquè la dictadura hagués lliurat el Palau a la família reial, incompliment de la voluntat del donant i formant part de l'espoli franquista», ha afegit.

Per part seva, Jover ha explicat que el mateix succeeix amb l'expedient judicial de la demanda interposada en els 80 pels hereus del Palau contra el Govern i la pròpia Fundació Museu d'Art Saridakis. Per aquest motiu, ha reclamat l'accés a les actuacions de la causa en la qual Balears va perdre el catàleg d'obres d'art del palau per haver fet un ús privatiu de l'espai per part de la família reial.

«No es pot entendre que en una societat democràtica no es permeti l'accés a la documentació d'un procés judicial que acredita una grandíssima pèrdua de patrimoni artístic de propietat pública. La gent té dret a saber, i a accedir al catàleg d'obres perdudes», ha afirmat Jover.

Algunes de les obres perdudes de la col·lecció, que van ser recuperades pels familiars de Saridakis, incloïen quadres de Goya, Picasso, Sorolla, o Delacroix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antifa, fa dervers d'un any
@Joantit

No es que se sientan españoles. Es que son españoles. Exactamente como tú o como yo…
Valoració:0menosmas
Per de asco, fa dervers d'un any
Una foto vale más que mil palabras. Y si después ves a estos cuatro hablando por la tele, mejor emigrar lejos. Y, por supuesto, que los vote Txapote.
Valoració:0menosmas
Per Carreroblancovoladorrrr, fa dervers d'un any
Home, tenint en compte les aficions del pare de l'actual moñarca espanyol i la natura de la seva mare, potser millor fer-hi una casa de barrets
Valoració:0menosmas
Per Fan el ridícul, fa dervers d'un any
Commemorar el 14 d'abril surt barato. Diferent cosa seria treballar en l'organització d'en referèndum perquè els ciutadans puguin votar si volen una monarquia o una república amb un full de ruta clar que inclogui terminis. Pots pensar! Aquesta dona que diu que vol ser una alternativa a Podemos, na Yolanda Diaz, ni en parla al seu programa de Sumar. Això que diuen ara de fer un museu a Marivent saben que no té futur. El PSOE ho impedira i punt. Podemos s'empassarà el granot i continuarà donant suport al PSOE com sempre. Estan acabats i la derrota no té res a veure amb els resultats electorals. Les causes van molt més enllà de la contingència electoral, tal com demostra aquesta proposta museística sense cap futur.
Valoració:4menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Estaría bien si el museo lo dedicaran a los horrores del comunismo y de sus "héroes" , el sistema más criminal de la historia de la humanidad.
Valoració:-4menosmas
Per Comencem per no pagar- los les despeses, fa dervers d'un any
Si se neguen a tornar el palau, el que han de fer les nostres institucions és suprimir el pagament de les despeses de neteja i manteniment i de tot el que entri a aquesta casa, que se pagui amb els doblers dels pressupostos de les nostres administracions.
Se deven esclatar de rialles, quan veuen que no just ens han pres un patrimoni nostro, sinó que els pagam el que fan dedins.
Valoració:11menosmas
Per Joantit, fa dervers d'un any
Mentrestant, però, aquesta gent que se sent espanyola continuarà donant suport al PSOE i cobrant un sou aportat per la gent treballadora de les Illes.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente