nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
13°

Mercedes Garrido arracona la llengua pròpia en un acte institucional a Eivissa

211749

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha inaugurat aquest dimecres a Eivissa un mural d’homenatge a les dones cambreres de pisos. Es tracta d’una iniciativa emmarcada dins els actes del 8M i de celebració dels quaranta anys de l’Estatut d’Autonomia.

L’obra, 'Dones cambreres de pisos', de l’artista Carolina Adán, recrea l’escena de quatre dones cambreres de pisos en una escena del seu dia a dia. A partir d'ara, es podrà gaudir d’aquesta intervenció artística que s’ha situat a l’IES Sa Colomina d’Eivissa.

La consellera Garrido ha reivindicat que «volem posar de manifest que la feina de les cambreres de pis no hauria ser una feina exclusiva de dones i s’ha de canviar aquesta mirada». I ho ha reivindicat en castellà, així com el batle d’Eivissa, Rafael Ruiz, qui també ha exclòs la llengua pròpia d'Eivissa en la seva intervenció.

Així ho ha denunciat l'STEI Intersindical aquest dimecres en un fil a Twitter en què també censuren que no es convidàs a l'acte a les netejadores de l'IES. «Quan hem fet aquesta reflexió, la direcció del centre —encertadament— les hi ha convidat, i pensam que l'acte ha cobrat encara un valor més alt».

A més, han destacat: «Que la nostra presència a l'acte no figuri a la nota de premsa del Govern o que s'hi obviï el paper que hi han tengut les netejadores del centre no ens ha sobtat. En canvi, sí que trobam destacable que un acte a un centre en què participen les institucions no es faci en català. Destinam sous a campanyes de foment de la llengua... i, després, en lloc de donar llum, donam fum».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
Es veu que d’ençà de s’escena de na Francina amb motiu de s’ascens de sa UD Ibiza a 2ª professional estatal (enguany no ho té molt bé per mantenir sa categoria) es català és una llengua prohibida institucionalment a Eivissa. I és que aleshores s’atreviren amb sa presidenta mateixa
Valoració:4menosmas
Per Més dimissions, fa dervers d'un any
Més per Mallorca ho permet, o no ho vol impedir, o no pot. Dimissions.
Valoració:6menosmas
Per Maikel, fa dervers d'un any
Fins aquí, tot és normal... No oblideu que es tracta d'un Pacte de Progrés de castellà.
Valoració:5menosmas
Per al.lota, fa dervers d'un any
Per més que el castellà i el català tots dos siguin oficials, el català és l'idioma NATURAL propi de la terra, i l'altre és de forasters. Tot dit, el castellà i els forasters a ca seua.
Valoració:8menosmas
Per ok, fa dervers d'un any
Ben fet, Mercedes.
Valoració:-13menosmas
Per Pere, fa dervers d'un any
El fet de ser oficial no basta, no és propi i per tant, el desproveeixes de ser símbol identitari, un atribut antropologic fonamental. L.anglès era oficial a la India però no tenia res que veure amb la seva gent. El català té aqui doble estatus, oficial i identitari.
Valoració:7menosmas
Per Nene, fa dervers d'un any
el castellà també és un idioma oficial, tot correcte
Valoració:-20menosmas
Per escorpí, fa dervers d'un any
Estem governats per gent estúpida i carregada d'autoodi. Vergonya, cavallers, vergonya! No sé com us atreviu a cobrar cada mes!
Valoració:13menosmas
Per barrufet, fa dervers d'un any
-Semble mentida que encara hi hagi politics del ejecutiu balear que tinguin completje per xerrá en catalá,...(quin servilisme collóns).
Valoració:17menosmas
Per P, fa dervers d'un any
Vergonya de govern!!!
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente