MÉS-Estimam Palma ha presentat aquest divendres les persones independents que se sumen a la llista electoral amb què encararà les properes eleccions municipals del 2023 i que encapçalarà l’actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol, i l’actual coordinador de l’àrea de Cultura de Cort, Miquel Àngel Contreras.
La llista de MÉS per Palma és «una llista oberta i plural, que algutina diferents sensibilitats de l’esquerra transformadora de la ciutat i on una de cada cinc persones és independents, seguint així amb l’esperit de la plataforma Estimam Palma com a espai aglutinador de l’esquerra transformadora de la ciutat», ha afirmat la cap de llista de la formació ecosobiranista a Cort, Neus Truyol.
En aquest sentit, l’actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, ha explicat que, com sol ser habitual, MÉS per Palma ha volgut comptar amb persones que no són afiliades al partit però que en comparteixen els principis ideològics «per a sumar i formar part del projecte transformador que tenim en marxa a la nostra ciutat».
Les persones independents de la llista són: David Pujol (6), Belén Álvarez (11), Toni Villalonga (16), Carme Verdaguer (21) i Maria Barceló (23).
Així, el sisè lloc de la llista serà ocupat per David Pujol, activista anticapitalista i exmilitant de l’Esquerra Independentista de Palma. Pujol és docent de Secundària, i és membre de la Junta de l’Associació de Veïnats de Santa Pagesa i soci de l’Obra Cultural Balear i de Terranostra.
L’onzè lloc de la llista comptarà amb Belén Álvarez, presidenta de l’Associació de Veïnats i Veïnades de Canamunt fins al març de 2023 i professora de Secundària. Álvarez forma part de Feminisme a l’Escola i ha estat membre de l’Assemblea de Docents.
Per la seva banda, l’actual vicepresident de l’Associació d’Actors i Actrius de les Illes Balears, Toni Villalonga, assumirà el setzè lloc de la llista. Villalonga és orientador en un centre educatiu d’Amadiba. Ha estat vinculat al món del voluntariat i a l’educació en el lleure com a monitor, director i formant part de la coordinadora del Grup d’Esplais de Mallorca. Així mateix, ha estat educador del GOB i membre l’Ass. de Veïnats de Santa Pagesa, entre d’altres.
El vint-i-unè lloc serà ocupat per Carme Verdaguer. Llicenciada en Belles Arts, Verdaguer ha treballat en el món del disseny, l’audiovisual i la comunicació i va ser fundadora de Pep Lemon. Implicada en el teixit veïnal, actualment és responsable de comunicació de Rezero a les Balears.
Finalment, el darrer lloc ocupat per una persona independent serà el vint-i-tresè, que comptarà amb la coneguda llibretera Maria Barceló. Barceló ha format part del món casteller de l’illa i ha estat presidenta del Gremi de Llibreters de Mallorca. És feminista i ecologista.
«La candidatura la conforma gent de diferents orígens, implicada en la millora de la nostra ciutat tant des de dins com des de fora de les institucions i que representa la pluralitat de Palma», ha assegurat la cap de llista de MÉS-Estimam Palma.
«La llista de MÉS per Palma és un equip plural per fer front amb eficiència i il·lusió a tots els reptes que tenim per davant en aquesta ciutat», ha explicat Truyol. «Persones vinculades a diferents àmbits com el medi ambient, la cultura, la llengua i el patrimoni, els moviments veïnals, els feminismes o el moviment LGTBI, l’educació, la defensa dels drets laborals o dels drets humans», ha afirmat la cap de llista de la formació ecosobiranista a Palma.
En definitiva, David Pujol, Álvarez, Toni Villalonga, Maria Barceló i Carme Verdaguer se sumen a una llista «caracteritzada per la diversitat de perfils complementaris entre sí: persones amb experiència i solvència en la gestió, persones independents i persones implicades en la millora o en les principals reivindicacions de la ciutat des de diferents moviments socials».
La llista completa de MÉS per Palma per a les eleccions de 2023 és:
- Neus Truyol Caimari, del Puig de Sant Pere. Sociòloga. Actualment és regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma
- Miquel Àngel Contreras, del barri de Bons Aires. Historiador de l’art. Actualment és coordinador de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma i coordinador de MÉS per Palma
- Kika Coll Borràs, del barri de Canamunt. Restauradora de mobles. Actualment és directora insular de Patrimoni al Consell de Mallorca. Implicada en entitats de lleure i el moviment festiu de Palma.
- Miquel Àngel Barceló Cortes, barri de Santa Pagesa. Actualment és coordinador del Districte Nord de l’Ajuntament de Palma. Implicat en el moviment veïnal.
- Xisca Mir Socías, barri d’Arxiduc. Gèografa funcionària. Actualment és gerent del SITIBSA de la Conselleria de Medi Ambient i membre d’Orgull Llonguet.
- David Pujol i Mulet (independent), barri de Santa Pagesa. És docent de secundària. Activista anticapitalista i molt vinculat a l’esquerra alternativa de Palma.
- Francisca Niell Llabrés, barri de Pere Garau. Historiadora i filòloga. Actualment és gerent del Patronat d’Escoletes de l’Ajuntament de Palma.
- Chema Ferrer Cortada, barri de Camp d’en Serralta. Treballa al món de les telecomunicacions, implicat en el moviment escolta i la lluita LGTBI+.
- Uta Maria Gritschke, barri d’Arxiduc. Nascuda a Alemanya i resident a Palma des de fa 15 anys, fa feina en l’àmbit de la conservació i l’educació ambiental.
- Joan Font Rosillo, barri de Plaça de Toros. Enginyer informàtic. Membre de Mallorca Nova.
- Belén Álvarez (independent), barri de Canamunt. Presidenta de l’Associació de Veïnats i Veinades de Canamunt fins a març de 2023. Professora de Biologia i Geologia a l’IES SES Estacions. És membre de Feminisme a l’Escola i de l’Assemblea de Docents.
- Marcos Augusto Lladó, barri de Gènova. Amb experiència en la gestió al Consell de Mallorca i a l’Ajuntament de Palma. Implicat en el món cultural, especialment el de la literatura, i en la lluita LGTBI+.
- Nati Solivellas Aguiló, barri d’Es Molinar. Psicòloga de la Unitat de Salut Mental d’Inca. Actualment du el Protocol Sanitari Integral d’Atenció a la persona Trans* de l’Hospital Universitari Son Espases. Activista dins l’àmbit sanitari pels drets LGTBI+ i de la lluita feminista.
- Josep Manuel Gómez González (J. M. Vidal-Illanes), barri d’Es Molinar. Escriptor i jurista, implicat en els moviments per l‘ecologisme i els drets humans.
- Jero Palmer Victory, barri de La Vileta. Auxiliar de Clínica. Implicada en el moviment veïnal i pel medi ambient, i membre del Partido Socialista de Libre Federación (PSLF).
- Toni Villalonga (independent), vicepresident de l’Assocació d’Actors i Actrius de les Illes Balears i orientador en un centre educatiu d’Amadiba. Ha estat vinculat al món del voluntariat i a l’educació en el lleure, el GOB i l’Ass.de Veinats de Santa Pagesa, entre d’altres.
- Aina María Picó Mestre, barri d’Eixample Nord. Mestra i psicòloga. Molt lligada al barri de Pere Garau participant en accions d'intervenció comunitària.
- Biel González del Valle Forteza, barri de Cas Capiscol. Tecnic de teatre de l’Esadib. Implicat en el moviment veïnal. President de A.A.V.V.Tramuntana Cas Capiscol -Son Busquets. Vicepresident Federació d'associacions de Veinats de Palma.
- Agustina Fernández Periago, Son Sardina. Auxiliar d’infermeria. Implicada en l’associacionisme com AMIPA, FAPA , i ara a l'AV de Son Sardina.
- Jaume Payeras Alzina, barri d’Arxiduc. Tècnic superior a una empresa pública. Col·labora amb el GOB en temes urbanístics.
- Carme Verdaguer (independent), llicenciada en Belles Arts. Ha treballat en el món del disseny, l’audiovisual i la comunicació. Fundadora de Pep Lemon i activista veïnal. Actualment és responsable de comunicació de Rezero a Balears.
- Antoni Lluís Trobat Alemany, barri de S'Escorxador-Camp Redó. Periodista. Activista internacionalista /Activista cultural.
- Maria Barceló (independent), llibretera. Ha format part del món casteller de l’illa i presidenta durant un any i mig del Gremi de Llibreters de Mallorca. És feminista i ecologista.
- Josep Benedicto Lacomba, barri de Cas Capiscol i Camp Redó. Sindicalista i activista pels drets socials.
- Dolors Fortesa-Rei Borrelleres, barri de Ses Estacions. Històrica militant del partit, fundadora d'associació de pares i mares, reconeixement de la cultura xueta a la societat, activista de la cultura i la memòria històrica.
- Antoni J. Verger Martínez, barri de Blanquerna. Treballador públic, implicat en el moviment estudiantil i a Joves per la Llengua. He fet feina sempre en favor de la mobilitat sostenible i la defensa de l'interès general. Històric militant de MÉS, ex-regidor i director general de Transport del Govern de les Illes Balears.
- Maria Bonnín Cortés, barri de La Missió-Centre. Impulsora amb altres companyes de la primera lluita a Mallorca de cambreres de pisos d’hoteleria, sindicalista, i activista de l´Associació de Veïns del Puig de Sant Pere. Membre de l’Associació de Creients i Feministes, i activista feminista.
- Margalida Capellà i Roig, barri d’Els Hostalets. Jurista i professora universitària. Investigadora. Activista pels drets humans i per la memòria democràtica. Impulsora de la Llei de Fosses.
- Antoni Noguera i Ortega, barri de Pere Garau i veïnat del centre històric. Regidor de Cultura i Benestar Social, ha estat batle de Palma. Vinculat al moviment escolta i juvenil, educador social, activista del dret a l'habitatge i els drets socials.