cielo claro
 • Màx: 22.47°
 • Mín: 10.35°
19°

MÉS per Palma presenta la llista electoral: «1 de cada 5 persones són independents seguint amb l’esperit de la plataforma Estimam Palma»

D'esquerra a dreta: Belén Álvarez, Toni Villalonga, Neus Truyol, Miquel Àngel Contreras, Carme Verdaguer i David Pujol

MÉS-Estimam Palma ha presentat aquest divendres les persones independents que se sumen a la llista electoral amb què encararà les properes eleccions municipals del 2023 i que encapçalarà l’actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol, i l’actual coordinador de l’àrea de Cultura de Cort, Miquel Àngel Contreras.

La llista de MÉS per Palma és «una llista oberta i plural, que algutina diferents sensibilitats de l’esquerra transformadora de la ciutat i on una de cada cinc persones és independents, seguint així amb l’esperit de la plataforma Estimam Palma com a espai aglutinador de l’esquerra transformadora de la ciutat», ha afirmat la cap de llista de la formació ecosobiranista a Cort, Neus Truyol.

En aquest sentit, l’actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, ha explicat que, com sol ser habitual, MÉS per Palma ha volgut comptar amb persones que no són afiliades al partit però que en comparteixen els principis ideològics «per a sumar i formar part del projecte transformador que tenim en marxa a la nostra ciutat».

Les persones independents de la llista són: David Pujol (6), Belén Álvarez (11), Toni Villalonga (16), Carme Verdaguer (21) i Maria Barceló (23).

Així, el sisè lloc de la llista serà ocupat per David Pujol, activista anticapitalista i exmilitant de l’Esquerra Independentista de Palma. Pujol és docent de Secundària, i és membre de la Junta de l’Associació de Veïnats de Santa Pagesa i soci de l’Obra Cultural Balear i de Terranostra.

L’onzè lloc de la llista comptarà amb Belén Álvarez, presidenta de l’Associació de Veïnats i Veïnades de Canamunt fins al març de 2023 i professora de Secundària. Álvarez forma part de Feminisme a l’Escola i ha estat membre de l’Assemblea de Docents.

Per la seva banda, l’actual vicepresident de l’Associació d’Actors i Actrius de les Illes Balears, Toni Villalonga, assumirà el setzè lloc de la llista. Villalonga és orientador en un centre educatiu d’Amadiba. Ha estat vinculat al món del voluntariat i a l’educació en el lleure com a monitor, director i formant part de la coordinadora del Grup d’Esplais de Mallorca. Així mateix, ha estat educador del GOB i membre l’Ass. de Veïnats de Santa Pagesa, entre d’altres.

El vint-i-unè lloc serà ocupat per Carme Verdaguer. Llicenciada en Belles Arts, Verdaguer ha treballat en el món del disseny, l’audiovisual i la comunicació i va ser fundadora de Pep Lemon. Implicada en el teixit veïnal, actualment és responsable de comunicació de Rezero a les Balears.

Finalment, el darrer lloc ocupat per una persona independent serà el vint-i-tresè, que comptarà amb la coneguda llibretera Maria Barceló. Barceló ha format part del món casteller de l’illa i ha estat presidenta del Gremi de Llibreters de Mallorca. És feminista i ecologista.

«La candidatura la conforma gent de diferents orígens, implicada en la millora de la nostra ciutat tant des de dins com des de fora de les institucions i que representa la pluralitat de Palma», ha assegurat la cap de llista de MÉS-Estimam Palma.

«La llista de MÉS per Palma és un equip plural per fer front amb eficiència i il·lusió a tots els reptes que tenim per davant en aquesta ciutat», ha explicat Truyol. «Persones vinculades a diferents àmbits com el medi ambient, la cultura, la llengua i el patrimoni, els moviments veïnals, els feminismes o el moviment LGTBI, l’educació, la defensa dels drets laborals o dels drets humans», ha afirmat la cap de llista de la formació ecosobiranista a Palma.

En definitiva, David Pujol, Álvarez, Toni Villalonga, Maria Barceló i Carme Verdaguer se sumen a una llista «caracteritzada per la diversitat de perfils complementaris entre sí: persones amb experiència i solvència en la gestió, persones independents i persones implicades en la millora o en les principals reivindicacions de la ciutat des de diferents moviments socials».

La llista completa de MÉS per Palma per a les eleccions de 2023 és:

 1. Neus Truyol Caimari, del Puig de Sant Pere. Sociòloga. Actualment és regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma
 2. Miquel Àngel Contreras, del barri de Bons Aires. Historiador de l’art. Actualment és coordinador de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma i coordinador de MÉS per Palma
 3. Kika Coll Borràs, del barri de Canamunt. Restauradora de mobles. Actualment és directora insular de Patrimoni al Consell de Mallorca. Implicada en entitats de lleure i el moviment festiu de Palma.
 4. Miquel Àngel Barceló Cortes, barri de Santa Pagesa. Actualment és coordinador del Districte Nord de l’Ajuntament de Palma. Implicat en el moviment veïnal.
 5. Xisca Mir Socías, barri d’Arxiduc. Gèografa funcionària. Actualment és gerent del SITIBSA de la Conselleria de Medi Ambient i membre d’Orgull Llonguet.
 6. David Pujol i Mulet (independent), barri de Santa Pagesa. És docent de secundària. Activista anticapitalista i molt vinculat a l’esquerra alternativa de Palma.
 7. Francisca Niell Llabrés, barri de Pere Garau. Historiadora i filòloga. Actualment és gerent del Patronat d’Escoletes de l’Ajuntament de Palma.
 8. Chema Ferrer Cortada, barri de Camp d’en Serralta. Treballa al món de les telecomunicacions, implicat en el moviment escolta i la lluita LGTBI+.
 9. Uta Maria Gritschke, barri d’Arxiduc. Nascuda a Alemanya i resident a Palma des de fa 15 anys, fa feina en l’àmbit de la conservació i l’educació ambiental.
 10. Joan Font Rosillo, barri de Plaça de Toros. Enginyer informàtic. Membre de Mallorca Nova.
 11. Belén Álvarez (independent), barri de Canamunt. Presidenta de l’Associació de Veïnats i Veinades de Canamunt fins a març de 2023. Professora de Biologia i Geologia a l’IES SES Estacions. És membre de Feminisme a l’Escola i de l’Assemblea de Docents.
 12. Marcos Augusto Lladó, barri de Gènova. Amb experiència en la gestió al Consell de Mallorca i a l’Ajuntament de Palma. Implicat en el món cultural, especialment el de la literatura, i en la lluita LGTBI+.
 13. Nati Solivellas Aguiló, barri d’Es Molinar. Psicòloga de la Unitat de Salut Mental d’Inca. Actualment du el Protocol Sanitari Integral d’Atenció a la persona Trans* de l’Hospital Universitari Son Espases. Activista dins l’àmbit sanitari pels drets LGTBI+ i de la lluita feminista.
 14. Josep Manuel Gómez González (J. M. Vidal-Illanes), barri d’Es Molinar. Escriptor i jurista, implicat en els moviments per l‘ecologisme i els drets humans.
 15. Jero Palmer Victory, barri de La Vileta. Auxiliar de Clínica. Implicada en el moviment veïnal i pel medi ambient, i membre del Partido Socialista de Libre Federación (PSLF).
 16. Toni Villalonga (independent), vicepresident de l’Assocació d’Actors i Actrius de les Illes Balears i orientador en un centre educatiu d’Amadiba. Ha estat vinculat al món del voluntariat i a l’educació en el lleure, el GOB i l’Ass.de Veinats de Santa Pagesa, entre d’altres.
 17. Aina María Picó Mestre, barri d’Eixample Nord. Mestra i psicòloga. Molt lligada al barri de Pere Garau participant en accions d'intervenció comunitària.
 18. Biel González del Valle Forteza, barri de Cas Capiscol. Tecnic de teatre de l’Esadib. Implicat en el moviment veïnal. President de A.A.V.V.Tramuntana Cas Capiscol -Son Busquets. Vicepresident Federació d'associacions de Veinats de Palma.
 19. Agustina Fernández Periago, Son Sardina. Auxiliar d’infermeria. Implicada en l’associacionisme com AMIPA, FAPA , i ara a l'AV de Son Sardina.
 20. Jaume Payeras Alzina, barri d’Arxiduc. Tècnic superior a una empresa pública. Col·labora amb el GOB en temes urbanístics.
 21. Carme Verdaguer (independent), llicenciada en Belles Arts. Ha treballat en el món del disseny, l’audiovisual i la comunicació. Fundadora de Pep Lemon i activista veïnal. Actualment és responsable de comunicació de Rezero a Balears.
 22. Antoni Lluís Trobat Alemany, barri de S'Escorxador-Camp Redó. Periodista. Activista internacionalista /Activista cultural.
 23. Maria Barceló (independent), llibretera. Ha format part del món casteller de l’illa i presidenta durant un any i mig del Gremi de Llibreters de Mallorca. És feminista i ecologista.
 24. Josep Benedicto Lacomba, barri de Cas Capiscol i Camp Redó. Sindicalista i activista pels drets socials.
 25. Dolors Fortesa-Rei Borrelleres, barri de Ses Estacions. Històrica militant del partit, fundadora d'associació de pares i mares, reconeixement de la cultura xueta a la societat, activista de la cultura i la memòria històrica.
 26. Antoni J. Verger Martínez, barri de Blanquerna. Treballador públic, implicat en el moviment estudiantil i a Joves per la Llengua. He fet feina sempre en favor de la mobilitat sostenible i la defensa de l'interès general. Històric militant de MÉS, ex-regidor i director general de Transport del Govern de les Illes Balears.
 27. Maria Bonnín Cortés, barri de La Missió-Centre. Impulsora amb altres companyes de la primera lluita a Mallorca de cambreres de pisos d’hoteleria, sindicalista, i activista de l´Associació de Veïns del Puig de Sant Pere. Membre de l’Associació de Creients i Feministes, i activista feminista.
 28. Margalida Capellà i Roig, barri d’Els Hostalets. Jurista i professora universitària. Investigadora. Activista pels drets humans i per la memòria democràtica. Impulsora de la Llei de Fosses.
 29. Antoni Noguera i Ortega, barri de Pere Garau i veïnat del centre històric. Regidor de Cultura i Benestar Social, ha estat batle de Palma. Vinculat al moviment escolta i juvenil, educador social, activista del dret a l'habitatge i els drets socials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maikel, fa dervers d'un any
Uns terminators, que no se saben vestir...
Valoració:-8menosmas
Per Independents?, fa dervers d'un any
Això d'incloure "independents" a les candidatures està més vist que el tebeo, ja no cola.
Valoració:-5menosmas
Per nirvios, fa dervers d'un any
Hi ha nirvis per aquesta llista... tranquils, que el PSOE continuarà comandant
Valoració:-4menosmas
Per Toni Mascaró, fa dervers d'un any
Esperem que MÉS s'enrecordi d'Ona Mediterrània
Valoració:-5menosmas
Per Menos es mas, fa dervers d'un any
Molt ben subvencionada
Valoració:0menosmas
Per Carla, fa dervers d'un any
2023 i hi ha gent que encara no sap que dBalears és premsa progressita. Anau a jeure
Valoració:-2menosmas
Per Antonio Girauta, fa dervers d'un any
Estos comentarios sólo demuestran el nerviosismo que hay de que MÉS vuelva a coger relevancia. Ladran, luego cabalgamos.
Valoració:0menosmas
Per Més sempre és més, fa dervers d'un any
Així és, i 3 d'El Pi, i 2 del GOB i 2 sobre moviments educatius i 3 sobre drets lingüístics... Ara te n'has adonat que dBalears és un mitjà de comunicació progressista, duit endavant per una associació independent que no ret comptes a ningú i que promou el progrés social d'aquesta terra. Per llegir altres coses pots anar a tota la resta de mitjans
Valoració:4menosmas
Per observador, fa dervers d'un any
Esper que publiqueu les llistes dels altres partits que es presenten en aquestes elecciones
Valoració:9menosmas
Per Menos es mas, fa dervers d'un any
5 notícies de Mes en portada d'aquest digital. Sembla el Butlletí Oficial de Mes
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente